brln
KULTURA · fotografija

Berlin često opisuju kao siv, prljav i bučan grad. Oni koji žive u njemu kažu da je na neki način to i istina. Pogotovo zimi kada grad zaista može da postane siv. Međutim, uvek postoje ljudi kojima je ovaj grad lep bez obzira na boju i godišnje doba.

Pravi umetnik će iskoristiti sve da pronađe lepotu i u onom što drugi smatraju ružnim. Tako je i Alex Niklass, fotograf koji živi u Berlinu, iskoristio tamne noći obasjane samo uličnim svetlima kao inspiraciju za svoje fotografije. Tražio je mesta koja su u Berlinu obična tokom dana, ali ih noć učini posebnim. Sjajna ideja koja pokazuje kako perspektiva čoveku često može da promeni celokupan utisak! Umetnik je pokazao kako jedan grad može postati romantičan, tajanstven i uzbudljiv. Za razliku od drugih nije bio isključiv i odmah sve okarakterisao kao sivo i prljavo. Njegov Instagram nalog možete zapratiti ovde, a u našoj galeriji pogledajte najbolje fotografije Berlina noću.

Foto: Alex NiklassOtvori galeriju
Gradovi sveta slikani iz vazduha Poznati gradovi u nepoznatom izdanju migranti Portreti dece migranata koje Tramp želi da odbaci fotke SkyPixel 2016: Najbolje fotografije snimljene dronom večera Amerikanci, vreme je za večeru · · · · ·