berlin
KULTURA · muzika

Berlin je toliko raznolik i inspirativan grad pa ne čudi što muzičari vole da koriste ulice Berlina za svoje muzičke spotove. To često donosi veoma lepe rezultate i pomoću tih postova otkrivamo i nove ulice ili delove grada.

Berlin je zaista inspiracija umetnika. A i zvezda muzičkih spotova. Kako to sve izgleda, pogledajte u odabranim spotovima koji slede.

Mark Owen – Stars
Berlin danju, Berlin noću, sa svim svojim znamenitostima. Predivan prikaz ovog sjajnog grada.

Fritz Kalkbrenner – Facing the Sun
Urbani, umetnički Berlin. Očigledno je da crno-bela tehnika spota zaista predstavlja grad u pravom svetlu. Duh Berlina je, i sa tim će se složiti mnogi koji su ga posetili, uhvaćen u ovom spotu.

Lilly Wood & The Prick and Robin Schulz – Prayer in C
Sloboda, provod i savršeni ljudi, sve ono što simboliše Berlin je ovde. Već dugo ovaj grad važi za jedan od onih gde se možete provesti kao nigde drugde na svetu. Iako Beograd teži da postane novi Berlin, još uvek su ti dometi daleki san!

Seeed – Dickes B
Berlin kao sa razglednica. Potpuno očaravajuće fotografije grada su u ovom spotu.

Alanis Morissette – Guardian
Ni ona nje mogla da odoli Berlinu. Slavne ličnosti često koriste popularnost nekih krajeva planete kako bi povećali svoju, ili dali poseban akcenat mestu i lokalitetu na kojem snimaju album ili spot!

Moby feat. Damien Jurado – Almost Home
Kada bi se birao spot koji najbolje opisuje Berlin, to bi mogao biti ovaj. Kao da je pesma pratilac videa, a ne obrnuto.

a-ha – Foot of the Mountain
Ovaj savršeni grad je česta inspiracija mnogim umetnicima, ne čudi, jer kada se u obzir uzmu i istorija i društveni konteksti koji su bili verni pratioci a i danas su, svakog grada pa i Berlina, jasno vam je da gde ima dima, ima i velikog grada!

Carpool Karaoke miks: Neverovatni „mashup" svih karaoka iz 2016. godine Carpool Karaoke miks: Neverovatni „mashup“ svih karaoka iz 2016. godine web-ana-popovic-PHOTO-BY-Ruben-Tomas Ana Popović: Najbolja bluz gitaristkinja ponovo u Beogradu spice girls Hitovi koji će ove godine napuniti 20 godina RollingStonesBlue_LonesomePRsplash800xcover Muzička recenzija: The Rolling Stones „Blue and Lonesome“ (Universal Music) ·