bz
U VAZDUHU · flešbek

Opet živimo u vreme kada se dižu ograde i zidovi među susedima. Možda smo mislili da je Berlinski zid bio poslednji takav izum čovečanstva, ali definitivno nas sadašnjost demantuje.

Iako se činilo da će ograđivanje i razdvajanje ljudi ostati u prošlom veku, već prve decenije ovog veka nas demantuju. Naziru se neki novi Berlinski zidovi, stalno se priča o novim razdvajanjima ljudi. A kada već pišemo o prošlosti i vremu kada je Berlinski zid postojao, trebalo bi da pomenemo i dvojicu fotografa.

Philipp J. Bösel i Burkhard Maus su 1984. godine došli na ideju da odu u Zapadni Berlin i fotografišu čitav zid sa te strane. Rezultat je bio zapanjujuć. Napravili su 1144 fotografije i kada bi se poređale jedna pored druge dobila bi se panorama. Možda je ovo i najdetaljnija dokumentacija Berlinskog zida pre njegovog rušenja 1989. godine. Možete na fotografijama naići na smešne natpise, ljude koji prolaze pored zida, automobile… Neke od fotografija pogledajte u našoj galeriji.

Foto: Philipp J. Bösel i Burkhard MausOtvori galeriju
iran Evo kako su se žene u Iranu oblačile pre revolucije ju Fotografije iz vremena Kraljevine Jugoslavije gluma Poznati glumci na audicijama za uloge koje nisu dobili Rene Magritte "The Treachery of Images" MM fajl: Jedno popodne u Parizu · ·