cover
KULTURA · fotografija

U okviru projekta organizacije Cafe Art beskućnicima u Londonu je pružena prilika da pokažu svoje umetničke talente. Naime, njima je dato 100 Fujifilm jednokratnih foto aparata sa ciljem da naprave fotografije na temu „Moj London“.

Royal Photographic Society je bio odgovoran za održavanje nekoliko besplatnih časova na kojima su im objašnjene osnovne instrukcije foto aparata i tehnike fotografisanja. Rezultat projekta je 2500 napravljenih slika od kojih je napravljen izbor od 20 najboljih koje su završile na zidovima londonskih barova i kafića.

Trenutno je u toku Kickstarter kampanja koja ima za cilj skupljanje finansijskih sredstava za pravljenje kalendara sa datim slikama. Prihodi od njihove prodaje će biti iskorišćeni za nagrađivanje najboljih autora fotografija kao i za druge humanitarne kampanje.

Januar 2016, Tyre Break, Hackney, foto: Desmond HenryOtvori galeriju
Andy Warhol Taschen objavio knjigu polaroid fotografija koje je snimio Andy Warhol Jugoslovenski pank i fotografija Jože Suhadolnik: Fotografije jugoslovenskih pankera Leto bez kompjutera Leto bez kompjuterskih igrica Fotografije dece koje su postale ilustracije Fotografije dece postale zabavne ilustracije