BeFunky-collage (4)
U VAZDUHU · flešbek

Li Radživil, mlađa sestra Džeki Kenedi, preminula je tokom vikenda u Njujorku, u 85. godini, nakon čega su se u javnosti pojavili brojni tekstovi i fotografije koje svedoče o njenom životu i impresivnom modnom stilu. Uvek u senci svoje sestre, ova graciozna dama krhkog izgleda živela je i otišla tiho, ali će ostati upamćena kao ikona stila koja će nesumnjivo još dugo inspirisati poklonike mode širom sveta.

Iako su se u javnosti često pojavljivale zajedno, uživale u istim hobijima i porodično putovale po čitavom svetu, istina je da odnos između Li i Džeki nije bio idiličan kako se čini, te da je među njima vladalo rivalstvo na svim nivoima. Džeki Kenedi bila je, između ostalog, i prva dama, simbol elegancije i luksuznog života, koja se nakon tragične smrti svog supruga Džona Kenedija udala za jednog od najbogatijih i najuspešnijih brodovlasnika u svetu Aristotela Onazisa.

U međuvremenu, Kerolajn Li, poznatija po svom srednjem imenu Li, koje je nasledila od dede, udavala se tri puta, i to najpre za jednog njujorškog urednika, a kasnije i za poljskog princa Albrehta Radživila čije prezime je uzela. Iako je bila prijateljica sa mnogim poznatim ličnostima, uključujući Endija Vorhola, čuvenog ruskog baletskog igrača i koreografa Rudolfa Nurejeva i pisca Trumana Kapotea, ova dizajnerka enterijera i vlasnica raskošnog stila nikada nije uspela da dostigne slavu svoje sestre. Li je bila poznata i kao „Kapoteov labud”, a njen stil bio je inspiracija mnogim svetskim kreatorima kao što su Iv Sen Loran, Mark Džejkobs, Đambatista Vali i Majkl Kors.

U našoj galeriji pogledajte neke od čuvenih fotografija ove šarmantne spisateljice, glumice i modne ikone koje će zauvek ostati zabeležene u modnoj istoriji.

Raskošan modni stil Li RadživilOtvori galeriju

BeFunky-collage (5) 10 najboljih kreacija po kojima ćemo pamtiti Karla Lagerfelda 20190130155041-businessinsider-billgates-15-crop Šta je sve Bil Gejts predvideo 1999. godine? BeFunky-collage (4) Kakvi muškarci su privlačili žene pre 50 godina? BeFunky-collage (16) Muze Alfreda Hičkoka · · · · · ·