pita
PULS GRADA · kulinarka

Pita od kajsija je jednostavan dezert kom niko ne može poreći da je ukusan. Osvežavajuća je, lagana i preukusna. I nije uopšte toliko teško napraviti je ni u vlastitoj kuhinji. Možda ispadne još bolje nego u nekoj poslastičarnici, vredi pokušati…

Ako ne pravite pekmez od kajsija ove godine, upotrebite ih za osvežavajuću pitu. Ukusna voćna poslastica će zadovoljiti i najveće probirljivce kad je hrana u pitanju. Osim oga, ovo je voće bogato vitaminima A, B2, B3, C, E i karotenom i zaista čuva zdravlje i produžava život.

Sastojci koji su vam potrebni za poslasticu:

400 gr kajsija
250 gr brašna
120 gr maslaca
160 gr šećera
8 jaja (od 3 žumance samo)
120 gr mlevenih badema
limun

Postupak za pripremu:

Prvo, pomešati brašno, istopljen maslac i 60 grama šećera. Dodajte žumanca i napravite testo. Stavite ga u plastičnu posudu i ostavite u frižideru sat vremena. Pleh za pečenje podmažite brašnom i maslacem. Rernu zagrejati na 160 stepeni i stavite testo koje ćete peći najviše 25 minuta. U međuvremenu, preostala jaja pomešati zajedno sa preostalim šećerom, narendanim limunom i mlevenim bademima. Zatim, smesu prelijete preko testa kada bude gotovo, a pre toga na testo stavite isečene kajsije. Pecite sve dodatnih 35 minuta i pita od kajsija je spremna. Uživajte u jelu!

Lubenica Poslastica leta: Lubenica sa belom čokoladom Pivotorta Čokoladna torta od piva – mislili ste da je nemoguće… Zdrav doručak Šta je najzdravije jesti za doručak cover Nekoliko recepata iz vremena Isusa Hrista