Nemačka
PULS GRADA · destinacija

Ako je verovati istraživanjima koja su završena tokom ekonomskog samita u Davosu, analiza pod nazivom „Najbolja država“ pokazala je da je samo nekoliko zemalja na svetu spremno da i u praksi bude doživljeno kao ideal u kojem ljudska egzistencija može svoj životni vek da provede u spokojstvu i relativnom miru. Za najbolju zemlju na svetu, ove godine je u švajcarskom skijalištu proglašena Nemačka, ali ima još kandidata koji možda već sledeće godine stignu bliže vrhu.

Zbog jake ekonomije, brige o svetskim potresima poput migrantske krize i uticaja u svetu, Nemačka je u 2016. proglašena najboljom državom za život, no prema istom istraživanju, Italija je zemlja koja najbolje čuva sopstvenu tradiciju, a Luksemburg je najbolji ako planirate da otvorite privatno preduzeće u nekoj stranoj zemlji. Istraživanje agencije News & World Report i Univerzitet u Pensilvaniji uključili su više od 16 hiljada ljudi u ovo istraživanje i kroz svoja ispitivanja pokrili 60 zemalja. Kriterijumi su bili različiti, od ekonomskih i onih koji se tiču održivog razvoja, do kulturnog identiteta i učinkovitosti administracije.

Što se tiče našeg regiona, niko od „komšija“ nije uspeo da se plasira u top 10 destinacija idealnih za život, a najbolje rezultate od okolnih zemalja imala je Austrija koja je završila na 12. mestu, za njom slede Italija na 13. dok je Mađarska na 44. mestu.

Ovako izgleda lista najboljih zemalja na svetu:

10. Novi Zeland
9. Danska
8. Francuska
7. Japan
6. Australija
5. Švedska
4. SAD
3. Velika Britanija
2. Kanada
1. Nemačka

beach 10 najlepših skrivenih plaža "Raskoš", foto: Nemanja Radovanović “Indija za početnike“: Mirisi, boje i atmosfera Indije Šareni gradovi sveta Najšareniji gradovi sveta Zanatstvo Tradicionalni zanati u Nemačkoj u 21. veku · · ·