cover
U VAZDUHU · trend

Vreme je da istresete i poslednje zalutalo zrno peska iz vaše odeće i ušiju. Zaboravite na bezbrižno šljapkanje u japankama, i zakažite solarijum pre nego što preplanuli ten počne da bledi. Posao se zahuktava, škola kreće, ali moda je uvek tu da joj se radujemo, bez obzira na vreme i obaveze.

Jesen će doneti što-šta zanimljivo i lepo za šepurenje, te tako počnimo od esencijalnog pitanja: šta obuti i čime se ogrnuti? Na samo ste jedan klik od odgovora…

Svi se obično bune kada nastupi takozvani prelazni period. Onda niko ne zna kako i šta da obuče. “Slojevito” uvek biva taj čuveni odgovor na koji svi zakolutaju očima. Pa tako na nogama imate gumene čizme, a u torbi cipele na štiklu nadate se lepšem vremenu. Naš prvi predlog, rešava ovaj problem kada je obuća u pitanju.

“Ankle” čizme

Vrlo jednostavno objašnjenje glasi da ankle na engleskom znači zglob, te su tako u pitanju čizme koje idu malo preko njega. Mogu naravno biti i ravne, ali preporučljivije su one sa debljom štiklom, takozvanom blok petom. Udobne, zgodne za sve vremenske uslove, dovoljno prigodne za posao i sasvim kul za veče, komotno vas mogu voditi kroz čitav dan. Odlično se uklapaju sa pantalonama i farmerkama, sasvim solidno sa suknjama i haljinama, s tim što u ovom slučaju imajte u vidu da zbog svoje dubine vizuelno malo skraćuju nogu. Bez obzira na to, svakako ćete izgledati više, a držanje će vam biti pravo. Osim toga, ima dovoljno kombinacija boja i materijala pa ćete svakako uspeti da nađete idealan par samo za vas, koji uz malo sreće neće imati ceo grad.

Stella McCartneyOtvori galeriju

Teksas jakna

Mislite kako ovo i nije neko iznenađenje, ali varate se. Istina je da svako od nas poseduje barem jednu, ako ništa drugo, onu iz mlađih dana. Ali, teksas jakne sada dolaze sa raznim aplikacijama i postavama. Osim toga, nisu više zanimljive samo teget, plave i isprane. Tu su sada sive i crne koje su sve popularnije. Kombinacija teksasa i kože i dalje je relativno prisutna, što svakako jednu jaknu čini smelom. Osim kraćih modela postoje i duži, koji podsećaju na uveličane košulje, pa njih možete nositi kao glavni deo garderobe, nalik nekakvoj haljini. Dobro se slažu uz gotovo svaku odevnu kombinaciju, a jednostavnom promenom dugmadi, prišivanjem aplikacija i promenom postave, možete napraviti unikatno vašu. A kada baš zahladni, nosite je ispod kaputa. Verujte, dobra teksas jakna biće vaš verni pratilac kroz čitavu jesen, a i nadalje.

Miu MiuOtvori galeriju
šeširi Jesen će biti u znaku šešira i kapa Prada novi parfemi Prada najavljuje nove parfeme Modne novotarije Modne novotarije vn Neobična nova kampanja za nakit Karen Walker · · · ·