page-cover-sovjetski-posteri
PULS GRADA · dizajn

Industrijska era je donela mnogo toga dobrog čovečanstvu, ali je zadala i dosta muke doktorima i drugom medicinskom osoblju. Mašine, para, struja, vreli tečni čelik i oštri alati su samo neke od stvari koje su došle glave radnicima u fabrikama tokom industrijske revolucije. Najčešći razlog nesreća na poslu su bile ljudske greške što je nateralo poslodavce da urade nešto povodom toga.

U Sovjetskom savezu, gde je masovna industrijalizacija započela ’20-ih godina prošlog veka, vlastodržci su smatrali da su posteri idealni medij za slanje (uglavnom propagandnih) poruka stanovništvu. Sledeći plakati koji promovišu bezbednost na poslu to ilustruju na savršen način.

Mi svakako ne odobravamo totalitarne aspekte sovjetskog režima, ali moramo priznati da smo impresionirani dizajnom njihovih postera. Tako je i u ovom slučaju, u šta se možete uveriti i sami pregledom slika u našoj galeriji.

Sovjetski posteri koji promovišu bezbednost na posluOtvori galeriju
famous-logo-evolution-history-old-new-34-574709ad67e28__700-cover Logotipi poznatih brendova: Nekad i sad zarathustra-bicycle-turn-indicators-1 Bicikli bi uskoro mogli da imaju znakove za skretanje fullscreen_1548090022_eee9b0fe917030fd0bb076cdeb8ec062 Ova torba rešava jedan veliki ženski problem naslovna Ovakve satove sigurno niste videli do sad · ·