zarathustra-bicycle-turn-indicators-1
PULS GRADA · dizajn

Ako često vozite bicikl u urbanom okruženju, znate da je jedan od najuobičajenijih problema davanje znaka za skretanje. Tačno je da je ustaljena norma pokazivanje rukom u željenom pravcu, ali mora se obratiti pažnja da to ne poremeti ravnotežu tokom vožnje.

Nemačka kompanija Zarathustra dala je predlog kako da se poboljša celokupno iskustvo vožnje bicikla. Oni su, inspirisani svetlima Audija A8, osmislili posebna svetla koja se stavljaju na ivice ručki bicikala. Oba nastavka imaju prsten sastavljen od 20 LED lampica koje mogu da svetle ili trepere, zavisno od potrebe.

U pitanju su aluminijumski dodaci, potpuno vodootporni, koji se jednostavno mogu bilo kad staviti ili skinuti sa ručki bicikla. To znači da nema opasnosti da ih neko ukrade, ukoliko se sklone nakon svake vožnje. To ujedno može da se iskoristi kao prilika za punjenje baterije, čije stanje se inače prati preko jednostavne mobilne aplikacije.

Oba imaju dugme za palčeve kojima se aktivira njihovo treperenje kada želite da skrenete, a pored toga mogu biti stalno uključene i služiti kao svetla u nešto lošijoj vidljivosti. One imaju i senzore koji pokazuju kada je upotrebljena kočnica, tako da se oba svetla tada promene u crvenu boju, baš poput stop svetala na automobilima.

Ovaj proizvod je trenutno u kampanji za finansiranje, pa ćemo videti da li će ga dovoljno ljudi podržati. Planirana maloprodajna cena je 200 dolara, a ovo bi mogao da bude zanimljiv bezbednosni dodatak mnogim biciklima.

fullscreen_1548090022_eee9b0fe917030fd0bb076cdeb8ec062 Ova torba rešava jedan veliki ženski problem naslovna Ovakve satove sigurno niste videli do sad naslovna Ovaj dizajner je napravio logoe za svakodnevne reči Elephant-Family-DIY-Paperlamps Poželećete da imate ovakve lampe · · · ·