Biciklizam i Van Gog
KULTURA · art

Šta imaju zajedničko biciklizam i Van Gog? Mislite da smo sišli s uma, ne baš. Od nedavno odgovor na naše pitanje glasi biciklističu stazu, koja je inspirisana čuvenim delom postimpresionističkog slikara, „Zvezdana noć“. Dok se drugi umetnici i dizajneri bave angažovanim radovima, mahom politikom i već viđenim stvarima, ovaj holandski dizajner, stvorio je lepu i inovativnu biciklističku stazu, dirnut genijalnošću čuvenog Van Goga.

Daan Roosegaarde je uz pomoć sjajnih kamenčića i LED dioda napravio biciklističku stazu koju danas žele da posete svi – ljubitelji prirode, turisti, biciklisti, ali i radoznalci koji vole umetnost i uživaju u stvarima koje o starim stvarima govore na novi način.

U dužini od jednog kilometra stvorena je staza uz pomoć dioda koje funkcionišu na solarnoj energiji, i uz naravno neophodnu pomoć novih tehnologija. Ovo predivno mesto nalazi se u Brabantu, holandskom selu, gde je Van Gog rođen i gde je odrastao. Sjajni kamenčići pomoć su svakom biciklisti, koji uživa u noćnoj vožnji, ali ima problem sa orijentacijom i održavanjem pravca.

Stazom Van GogaOtvori galeriju
rat i plakat Izložba „Rat i plakat: 1914–1918“ u Muzeju primenjene umetnosti Pobuna Izložba fotografija „Pobuna“ Saše Čolića u Opservatorijumu 10 najskuplje prodatih slika u 21 veku 10 najskuplje prodatih slika u 21. veku Desni klik Izložba crteža, grafika i printova „Leva ruka – desni klik“ Ognjena Zdravkovića · · · ·