cover
PULS GRADA · deca · ženski kutak

Svako ko je bio na venčanju zna koji su ključni momenti. Izgovaranje sudbonosnog da, prvi ples mladenaca, sečenje svadbene torte. Zdravica, naručivanje pesama i to da li je kumu izgorela ili nije kesa, pada u drugi plan. Bacanje bidermajera takođe je jedan od najvažnijih trenutaka. Saznajte šta to tako važno krije magični buket cveća koji mlada baca, i na koji način može da izgleda kao pravo floralno umetničko delo.

Da borba za bidermajer nije šala zna svaka dama koja se našla u redu za njegovo hvatanje. Lepi maniri i kulturno ponašanje nestaju, a svečana sala pretvara se u ring. I dok kao u usporenom snimku buket leti, počinje guranje i rvanje oko toga ko će ga uhvatiti, i time navodno obezbediti sebi sreću u ljubavi.

Bidermajer je dobio naziv po istoimenom umetničkom pravcu, pre svega vezanom za unutrašnju dekoraciju i nameštaj. Buket je postao popularan u Evropi 1800. godine, a svoju popularnost održao je do danas. Smatralo se da cveće i delovi haljine koju mlada nosi donose sreću, pa je tako nastala tradicija bacanja buketa. U početku se radilo o manjem, okruglom buketu, koji je bio sastavljen od različitih tipova i boja cveća, raspoređenih u koncentrične krugove.

Danas nema pravila, postoji bezbroj varijacija u izgledu bidermajera. Za početak važno je posavetovati se sa cvećarom, ali i slediti svoj estetski instinkt. Moderni buketi mogu biti oni koji variraju od klasično elegantnog, pa sve do trendi prefinjenog. Da li će bidermajer odisati luksuzom, romantičnom notom ili vintidž vajbom, zavisi od ukusa mlade i izgleda venčanice.

Samo jedan specifičan cvet ili neobična kombinacija boja mogu transformisati bidermajer od već viđenog, do nečeg potpuno novog. Sa ružama nema greške, ali ne zaboravite prelepe božure, jasmin, hortenzije, belu radu, geranium, orhideje, lale, kamelije, mimozu… Koristite poljsko ili šumsko cveće za boho šik pristup, a u proleće se setite kukureka i visibabe.

Kao nesvakidašnji akcenat, ali i za poseban miris, dodajte lišće eukaliptusa, žalfiju, lovor, bosiljak, lavandu, kamilicu i grančice masline. Voće poput kumkvata, malih mandarina i limunova uneće posebnu svežinu, i kreirati neobičan utisak. Razne bobice, paprat i šareno perje ptica, stvoriće nešto ekstravagantniji utisak.

Najlepši će svakako biti onaj buket koji na pravi način prezentuje stil i ukus mlade. A za one koji veruju da će hvatanjem bidermajera uneti sreću u svoj ljubavni život i ubrzo stati pred oltar, preporučujemo udobne cipele, spremne laktove i odlučan stav.

Bidermajer: Buket koji donosi srećuOtvori galeriju
lepota Lepota je u oku posmatrača Scrc 2-L cover1 Srcodar – motivacioni kalendar Mine Rajčić kraljice Pripadnice kraljevskih porodica koje imaju stila žene Šta sve žene moraju da slušaju o svom izgledu? · · · · ·