BierJoga
PULS GRADA · sport&rekreacija

U poslednje vreme mi svi govore da bi trebalo da krenem na jogu. Meni to zvuči pomalo strašno jer mi se čini da su svi koji idu na jogu baš gipki a ja sam polusmotana osoba koja teško ponavlja pokrete. To je jedina stvar koja mi je odbojna, mislim da bih se veoma nervirala jer vidim da vežbu ne radim dobro, umesto da me joga opusti.

Češće me opusti pivo. Posle posla, jedno hladno točeno ili neko kul flaširano, da se duh relaksira. Posle jednog uglavnom stanem, drugo pivo ima tendenciju da vodi u opijanje a to više nije stanje relaksacije. Ali, koliko god pivo opusti duh, treba mi nešto da dovede u sklad moj duh i telo. I opet se vraćamo na jogu. Koju sam radila samo nekoliko puta kod kuće, u lošim uslovima, ali je neverovatno koliko mi je prijala. I tako, sufrujući netom u potrazi za nečim što bi mi opustilo i telo i duh naišla sam na nešto što se zove BierYoga.

Naravno, odmah sam kliknula pošto sam shvatila da je to joga sa pivom. Sedište ove zanimljive organizacije je naravno u Berlinu, naravno jer je Berlin trenutno centar inovativnosti. Da, ovo bih probala, pomislila sam. Opis kaže da je ovo namenjeno svima koji vole pivo i jogu, ali i svima koji su spremni da probaju nešto novo.

Bilo mi je veoma zanimljivo i poslala sam drugu, koji živi u Berlinu, sledeći termin ove joge da ode i čekira o čemu se radi. Rekao mi je da su sva mesta popunjena iako je bilo nekih dve nedelje do termina. Zaista je super, verujem da bi mi prijalo da probam ovako nešto iako fotografije pokazuju da bih možda bila u još većem problemu nego na „običnoj“ jogi jer je ovde potrebno balansirati i flašu. Ali, pošto se slažem sa filozofijom BierYoge da pivo donosi užitak i da je sigurno super kada se spoji sa filozofijom joge- verujem da bih zaboravila na smotanost i shvatila, kao što stoji u opisu- ovo je zabavno iako nekima deluje kao šala.

Jeste, i pivo i joga su već vekovima terpaija za duh i telo, sredstva za opuštanje i uživanje. Što ne probati zajedno? Zašto isključivati mogućnost da ovo zaista može da deluje terapeutski? Ljubitelji piva mogu da iskuse nov način uživanja u pivu, ljubitelji joge mogu da se okrenu novom istraživanju sklada svog duga i tela.

BierYoga, foto izvor- FacebookOtvori galeriju

Za sada, BierYoga je dostupna u Nemačkoj, u Berlinu prilično često, dok se u drugim gradovima ova okupljanja dešavaju povremeno.

taš City letnja preporuka #13: Aqua Fitnes po promotivnim cenama na Tašmajdanu Nike Running (Belgrade 10k) City letnja preporuka #79: Nike + Run Club pripreme za Belgrade 10k 31-05-2016-Torch-Relay-inside-01 cover Rio 2016: U susret 31. letnjim Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru Paddleboard City letnja preporuka #81: Novi sport na vodi · ·