njujork
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

Na Menhetnu u Njujorku soliteri rastu kao pečurke posle kiše. A grčki arhitekta Ioannis Oikonomou se nada da će uskoro moći da postavi novi rekord. Njegova kompanija „Oiio Studio“ je dizajnirala toranj u obliku slova U, pod nazivom Big Bend, i trebalo bi da, ako sve bude u redu, ovo postane najviša zgrada na svetu.

Kompanija projektuje izuzetno visok i vitak toranj, savijen na pola, koji na prvi pogled liči na tobogan. Od trotoara do vrha solitera biće za 60 metara viša nego trenutno najviša zgrada u Njujorku, a šesta po visini u svetu One World Trade Center. Big Bend je za sada samo projekat na papiru, ali traže se investitori.

Stambena zgrada bi se inače nalazila na južnoj strani Central parka, u oblasti poznatoj kao Billionare’s Row. Budući da se još uvek čeka na velikog „sponzora“ videćemo šta će od svega ovoga biti. Svakako bi ovakva zgrada još jednom promenila izgled slavnog grada, a o potencijalnim turističkim interesovanjima da vam i ne govorimo.

japan Da li znate šta je kotatsu? kanc Kancelarija kao mesto uživanja 3d Prva stambena kuća odštampana 3D štampačem bus Autobuska stanica gde se osećate kao kod kuće · ·