bill
KULTURA · fotografija

Bill Cunnunghma je preminuo 25.juna 2016. godine u 87-oj godini života. A u plavoj radničkoj jakni i na biciklu, jezdio je Njujorkom godinama i fotografisao i grad i prolaznike onako kako to niko nije mogao sem njega. Zaista je stvorio legendarne fotografije.

Bill Cunnungham je odbijao slavu i status zvezde. Slava i novac ga nisu zanimali. Legenda kaže da su se Njujorčani posebno oblačili jer su se nadali da će ih Bill fotografisati na ulicama grada.

Godine 2010. je snimljen dokumentarac o njemu.

Da je zaista bio posebna osoba ne zaključujemo samo na osnovu njegovih fotografija, već i iz njegovog skromnog živtnog stila. Poznat je i po rečenici da je novac zapravo najmanje vredna stvar. Sloboda i slobodan duh su najskuplje stvari. Fotografije majstora iza objektiva pogledajte u našoj galeriji. Sigurni smo da ćete prepoznati mnoge od njih.

fotograf: Bill CunninghamOtvori galeriju
voće Tutti Frutti – devojka koja se pretvara u voće dron Fotografije koje pokazuju podelu sveta na bogate i siromašne Berlin Fotografije Berlinaca i Berlina bez „šminke“ Fotke Fotografije koje pokazuju nadrealnu lepotu života ·