cover
PULS GRADA · gastro

I lokacijom i svim ostvarenim zamislima „Bistro Grad“, koji se nalazi u samom centru grada, pravi je idealni beg od nekada previše bučnog okruženja. To je mesto koje izgleda kao da bi moglo biti u Sohou, ali i mesto za koje odmah primetite da je kao stvoreno za vas. Hrana koja se služi u „Bistrou Grad“ posebno će vas impresionirati, i postati samo jedan od motiva zbog kog ćete se iznova rado vraćati.

Bistro Grad vode fini, pametni, momci – drugari iz detinjstva. Pored toda što su uspevali da se bave dizajnom, marketingom, muzikom, IT-ijem i prodajom, stigli su da svoje vreme provedu i u raznim restoranima.

Konkretno, priča oko osnivanja Bistroa Grad počela je jednog dana pre nešto više od dve godine, kada su momci shvatili da jasno mogu zamisliti kako bi trebalo da izgleda bistro po njihovoj meri. Onda su lagano tu ideju pretvorili u stvarnost.

Sam prostor Bistroa Grad zamišljen je tako da, na prvi pogled, deluje kao savršena “kulisa” za odličnu hranu. A zapravo, kada bolje pogledate, prepun je originalnih detalja koje ćete svakom posetom iznova otkrivati. Ideja je da, kada se opustite i sjedinite s ambijentom, uvek ćete imate na čemu da “odmorite” oči.

Bistro Grad svoju ponudu opisuje kao beogradski hometown restoran. Setite se samo kuhinje svoje bake, i zamislite šta bi sve mogla da spremi od danas dostupnih najkvalitetnijih namirnica. Upravo je po tom principu koncipiran meni Bistroa Grad, gde se pored poznatih ukusa i mirisa jasno oseća uticaj Balkana i Mediterana. Uz vrhunsko meso prisutna je i veganska kuhinja, što čini savršeni balans, u kom će svako pronaći nešto po svom ukusu.

Od slasnog doručka, inspirativnog ručka i ukusne večere, sve ćete naći u ovom bistrou. I karta pića je osmišljena u skladu s tim, pe ćete uvek od profesionalnog osoblja dobiti diskretnu preporuku šta sa čim najbolje ide.

Croque-monsieur idealan je za početak dana, kao i mirisni puterasti kroasan. Nakon toga vreme je za Dobar, loš, zao predjelo koje između ostalog u sebi sadrži chevre sir sa lešnicima i musom od tartufa. Pored Gluten free style glavnog jela, tu su Ferdinand teletina i ramstek. Ljubitelji gulaša i sarme takođe neće biti razočarani, a za desert obratite pažnju na raw kolače pod nazivom Psihodelična zebra i Zeleni slatkiš, koji u sebi sadrži avokado i mača zeleni čaj.

Šef kuhinje posebno preporučuje Jagnje a la Matignon, pravljeno u sosu od vina, sa dinstanim korenastim povrćem i krompir pireom s ruzmarinom. Obavezno još probajte Prasetinu konfit, i verovatno najbolju pljeskavicu u gradu – Pljeku.

Za sve one koji vole sitne zalogaje, idealne su edamame, pirinčani čips sa slaninom, i bruskete u tri ukusa. A jedna od stvari koje nikako ne smete propustiti jeste grilovani koziji sir s urmama. Zapravo, uvek ćete naći nešto ukusno kako bi u datom trenutku obradovali nepce.

Retki su restorani koji nisu strogo turistički, a gde po vrlo pristojnim cenama dobijete vrhunsku hranu i odličnu uslugu. Bistro Grad nudi upravo ovakvo nesvakidašnje iskustvo, u pratnji uvek dobre indie muzike. Najlepše je što vas atmosfera bistroa svaki put povuče da zakoračite unutra. Zatim “preletite” pogledom u nadi da ćete naleteti na nekog koga poznajete. Pošto najčešće i bude tako, onda polako iznova započinje još jedna nova gradsko-gastronomska avantura.

hqdefaultcover Pogledajte kako se pravi najmanja pica na svetu shutterstock_686678323-1000x500 12 kulinarskih trendova u 2018. woman-1979272_960_720_cover 7 kulinarskih pravila koje bi trebalo da počnete da primenjujete IMG_9618_cover Gelato Freddo: Poznata beogradska cafe patisseria od sada i u centru grada · · · · · · · ·