567561-walt_disney_pictures
KULTURA · film/TV

Filmski program se često ponavlja oko praznika i skoro pa da znamo kad koji film treba da očekujemo. To nas uglavnom ne sprečava da ostanemo priljubljeni uz ekran uživajući u istim pričama po ko zna koji put.

To je zbog toga što nam tada uglavnom treba samo nešto da nas opusti i dokaže nam kako je magija i dalje u vazduhu, ma šta mi mislili. Iako su svi ovi filmovi veseli, nakon bezbroj gledanja može se desiti da primetimo i nešto što se krije ispod površine. Baš tako su nastale ove teorije.

Deda Mraz je o prognanom čarobnjaku iz sveta Harija Potera

Serijal Deda Mraz obuhvata priču o jednom liku koji preuzima dužnost Deda Mraza od svog prethodnika kako bi dostavio sve poklone deci. Oduvek postoje pitanja kako to da on može da stigne na tolika mesta za jednu noć, niko ga ne vidi i ne opeče se prilikom silaska niz kamin? Jedno od objašnjenja je da je u pitanju čarobnjak koji ima sva ona pomagala koje smo videli u filmovima o Hariju Poteru.

Kevin iz serijala Sam u kući postao je „Jigsaw“ iz Slagalice strave

Neko je uspeo da spoji ova dva serijala vrlo čudnom, ali zanimljivom pretpostavkom koja kaže da su njihovi glavni likovi u stvari ista osoba. Kevin je još sa osam godina imao neporeciv talenat da napravi vrlo složene klopke, a voleo je da snima sve, što su iste osobine ubice iz drugog serijala. Još jedna poenta je da je Kevin bio previše zainteresovan za komšiju koji je navodno serijski ubica. A „Jigsaw“ ubica u svom serijalu pravi neke klopke veoma sličnim Kevinovim.

Mia iz U stvari ljubav je đavo

Asistentkinja koja ima aferu sa šefom je u stvari đavo u bukvalnom smislu, ili bar neki tako misle. Ona sve vreme samo želi da njega razdvoji od žene i prikloni ga sebi, a na kompanijskoj žurci se simbolično pojavljuje sa đavolskim rogovima. To je u stvari deo dvostruke teorije da je lik prodavca nakita anđeo, što je potvrdio i autor filma. On je trebalo da ima više vremena u filmu i interakcije sa likovima, što je ipak izmenjeno.

Irvas Rudolf je rođen iz afere

Rudolf je poznat po tome što ne liči ni na majku ni na oca, a svi ga odbacuju kao nepoželjnog. Pretpostavka je da je on dete koje je njegov otac napravio sa nekom prostitutkom i da je crveni nos znak po kome svi to prepoznaju. Njegovom ocu je bilo žao da ga ostavi na cedilu, ali se i ne ponaša baš kao da je njegov pravi sin. Takođe, otac ženke Klaris sa kojom se Rudolf druži eksplicitno kaže kako ne želi da njegovu ćerku vide sa irvasom koji ima crveni nos, ponovo aludirajući na neku sramotu.

Turbo tata Švarceneger je psihotičan

Puno je stresa na glavnom liku dok pokušava da nabavi najpopularniju igračku za svog sina, a neko je predložio ideju da je to zapravo bilo previše stresa za njega i da je doživeo nervni slom. U takvoj situaciji, on meša realnost i fikciju i zapravo je umislio lik Majrona koji ga prati na svakom koraku i takođe pokušava da dođe do te igračke. Čini se kao da ga samo on vidi i da se pojavljuje svaki put kada situacija krene na gore.

plakat_47fest Dobitnici Zlatnih globusa na 47. FEST-u Screen-Shot-2018-11-05-at-10.16.34-AM „Boemska rapsodija“ trijumfovala na dodeli Zlatnih globusa SALLY4EVER pic Grohotom se smejmo!: Tri nove vrsne TV komedije Once-Upon-A-Time-In-Hollywood-New-Release 5 filmova kojima se najviše radujemo u 2019. · · ·