naslovna
U VAZDUHU · flešbek

Srednjevekovna umetnost u mnogim segmentima i dalje nas fascinira, čak i kada nije u pitanju zavidna umetnička veština. Jedna od čudnih karakteristika za umetnost ovog doba je pojava da na ilustracijama ubistava oni koje ubadaju i seku deluju kao da ih je baš briga za to i da ne osećaju nikakve hrišćanske muke za zločin koji su počinili.

Ne znamo koji je razlog za takvo prikazivanje junaštva, ali čini se kao da ubice na ovim slikama čine uslugu svojim žrtvama. Možda je u pitanju nedostatak znanja o toj temi ili slikarsko neiskustvo, a možda neki skriveni motiv samih autora. Nikada nećemo saznati, ali to nam ne uskraćuje zadovoljstvo nagađanja i iščuđavanja onim što vidimo na sledećim slikama.

Ma nije to ništa, samo ogrebotinaOtvori galeriju

page-cover-racunari Fatalne žene i kompjuteri: Naslovne strane starih IT časopisa collage Najlepše srebrne haljine sa filmskog platna collage Filmovi Robina Vilijamsa koji su obeležili naše detinjstvo Naslovna fotografija - Nikola Tesla Tesla za ženidbu: Pismo Laze Kostića čuvenom pronalazaču · · · · ·