Bliznakinje sa Islanda
fotografija

Svake godine, Rrna i Hrefna, dve predivne bliznakinje koje odrastaju na Islandu sreću se sa čuvenim japanskim fotografom Arikom Inaokom. Ona ih posećuje svakog leta od 2009. godine kako bi ih fotografisala i očuvala od zaborava razlike koje se potencijalno mogu pojaviti na licima ovih jednojajčanih bliznakinja. Pored fizičkog izgleda, Inaoku zanima i specifičan odnos koji su tokom godina razvile, a kojem se iskreno divi i nastoji da ga što vernije predstavi na svojim fotografijama.

Umetnica je devojčice prvi put videla kada su imale samo šest godina, i kada su došle na kasting za foto-eksperiment koji je Inaoka pripremala. Nakon što ih je odabrala ona se srela sa njima tri godine kasnije, kada je konačno rešila da otpočne svoj projekat za koji kaže da će ga raditi sve dok devojčice ne napune 16 godina. Često je slušala kako su jednojajčani blizanci gotovo telepatski povezani i na ovom konkretnom slučaju ona želi da proveri istinitost tih tvrdnji, iako već sada kaže da su Erna i Hrefna upravo takve. Uvek su zajedno i gotovo se nikada ne prepiru. Inaoka kaže da joj je u društvu devojčica veoma prijatno, iako je vrsta veze koju sestre imaju za umetnicu neverovatna, i kaže da takvu povezanost nije videla nikada ranije. Čak su joj i otkrile kako neretko sanjaju iste snove, što je Inaoku samo dodatno inspirisalo da uradi ove fotografije.

Foto-eksperiment sa islandskim bliznakinjamaOtvori galeriju
Bajka na ruski način Bajka na ruski način Foto takmičenje Wildlife Najbolje fotografije divlje prirode za 2014. Intimni portreti muzičara Tom Oldham: Intimni portreti muzičara iza bine Modno putovanje Mario Testino: Modno putovanje oko sveta · · · ·