Screen-Shot-2018-11-05-at-10.16.34-AM
KULTURA · film/TV

Nova filmska sezona tradicionalno počinje dodelom Zlatnih globusa. Na ovogodišnjoj 76. ceremoniji voditelji su bili Endi Samberg i Sandra Ou, zvezde serija „Brooklyn Nine-Nine“ i „Killing Eve“. Najprestižniju nagradu za najbolju dramu u prethodnoj godini dobio je film „Boemska rapsodija“ koji prezentuje istoriju grupe Queen.

U kategoriji „Najbolja komedija ili mjuzikl“ trijumfovao je film Green Book, koji je ujedno nagrađen i za najbolji originalni scenario (Piter Fareli, Nik Valelonga i Brajan Hejs Kjuri). Alfonso Kuaron je odneo kući Zlatni globus za najbolju režiju za svoj rad na filmu Roma, a isto ostvarenje je izabrano za najbolji film van engleskog govornog područja.

Rami Malek (Fredi Merkjuri u Boemskoj rapsodiji) je dobio nagradu za najboljeg glumca u drami, dok je Kristijan Bejl (Dik Čejni u filmu Vice) imao čast da bude izabran za najboljeg glumca u mjuzikli ili komediji. Kada su u pitanju glumice, u istim kategorijama nagrade su završile u rukama Glen Klouz (The Wife) i Olivije Kolman (The Favourite). 

Džastin Hurvic je nagrađen Zlatnim globusom za muziku za film Prvi čovek na mesecu, a za najbolju pesmu prošle filmske sezone izabrana je numera Shallow iz filma Zvezda je rođena

Što se tiče televizijskog segmenta Zlatnih globusa, kao veliki pobednik je izašla dramska serija The Americans, dok je u kategoriji „Najbolja komedija ili mjuzikl“ pobedila serija The Kominsky Method.

SALLY4EVER pic Grohotom se smejmo!: Tri nove vrsne TV komedije Once-Upon-A-Time-In-Hollywood-New-Release 5 filmova kojima se najviše radujemo u 2019. marypoppinsfeat-770x433 Filmski januar Naslovna fotografija Neodoljivi modni stil u seriji „The Marvelous Mrs. Maisel” · ·