covernaocare
PULS GRADA · moda

Poučeni lekcijama sa modnih revija i Nedelja mode održanih širom sveta, ali i obasjani suncem, sigurno se pitate koje su to naočare za sunce trenutno najpopularnije. Na svu sreću ima čak petnaest aktuelnih trendova, među kojima ćete pronaći barem jedan idealan samo za vas. A uz dobre naočare za sunce, sve nekako deluje perspektivnije i lepše.

#1 Velike naočare

Ako volite da nosite naočare sa velikim okvirom, popularne oversize, obradovaće vas vest da se taj trend i dalje nastavlja. Iz nekog razloga ovaj stil ne zastareva, pa se iznova pojavljuju nove varijante i nova dizajnerska rešenja, zbog čega sve ukazuje da ih komotno možete nositi i u narednim sezonama.

#2 Sci-Fi naočare

Mnogi dizajneri, inspirisani naučno-fantastičnim filmovima, trude se da futuristički uticaj inkorporiraju i u naočare za sunce. Pretežu bela i crna boja, minimalistički oblici, ali i oni netipično asimetrični. Ako vidite sebe kao junakinju (ili junaka) iz filmova poput Blade Runner, Matrix ili X-Men, onda su ove naočare za vas.

#3 Naočare sa dupliranim detaljem

U pitanju su naočare koje bez obzira na oblik, boju i stil, imaju dupliranu kariku koja povezuje jedno okno s drugim. Naizgled neprimetna promena, ali ona zapravo unosi potpuno nov i bogatiji utisak. Sudeći po revijama koje su se mogle videti, ova minimalna izmena zapravo predstavlja trend u maksimalnoj ekspanziji.

#4 Naočare kao ozbiljan modni iskaz

Takozvane statement naočare beskrajno variraju u oblicima i bojama, ali ono što ih izdvaja jeste neobičan i upadljiv detalj ili deo. To, na primer, mogu biti ukrasi na ramu u vidu cirkona, nitni, ili čak delovi koji imitiraju cveće i voće.

#5 Plastične naočare

Ovde se više radi o ujednačenosti, nego o odabiru materijala. Stakla i ram deluju sjedinjeno u boji i materijalu, što stvara jednostavan izgled, idealan za one koji vole minimalistički pristup odevanju, pa tako i odabiru asesoara.

#6 Geometrijske fanki naočare

Ako niste fan upadljivih detalja i jarkih boja, izaberite neobičan okvir. Na svu sreću takvih naočara ima dosta, a posebno se od oblika izdvaja petougaoni, koji do sada nije bio toliko prisutan, a svakako jeste originalan.

#7 Aviatorke, odnosno avijatičarske naočare

Ove naočare su pravi klasik, koji nikada neće izaći iz mode. Te tako, ukoliko ste njihov ljubitelj, nećete pogrešiti u odluci da ih nosite i tokom 2017. godine. Izaberite one sa drvenim ramom, ili neobičnom bojom stakala, da biste malo razbili uobičajenu monotoniju.

#8 Leptir naočare

Evo jednog neobičnog oblika, sa kojim do sada možda niste imali priliku da se susretnete. Reč je o obliku rama koji podseća na leptirova krila, što znači da je i gornji i donji deo simetrično zaobljen ili zašiljen. Bilo da se odlučite za potpuno crne ili one sa detaljima na ramu, svakako ćete biti šik.

#9 Naočare sa ravnim vrhom

Ovo nije niti naročito nov, niti dovoljno prisutan trend. Može se reći da su naočare sa ravnim gornjim delom stupile na scenu prošle godine. Treba voditi računa na kom obliku su primenjene, kao i kako pokrivaju vaše obrve, da biste izvukli najbolje iz ovog trenda koji će još dugo biti aktuelan.

#10 Mačje oči naočare

Naočare sa “mačkastim” okvirom će uvek biti top trend, to svi zasigurno znaju. Dolaze sa manjim i većim okvirima, i odgovaraju svim oblicima lica. U isto vreme su i moderne i retro, zbog čega nema greške pri njihovom odabiru.

#11 Savršeno okrugle naočare

Takozvane “lenonke”, čiji okvir pravi pun krug, dominirale su na revijama, gde se još moglo primetiti da je akcenat bio na što većim naočarima ovog oblika. Ostavljaju boemski utisak, idealan za letnje i festivalske prilike.

#12 Naočare sa “morskim” staklima

Sa ovim naočarima, čija stakla izgledaju kao da su zaronjena u more, postićićete pravi nonšalantni izgled, idealan za toplo vreme koje nas očekuje. Osim različitih nijansi plave, izdvajaju se i one čija stakla imaju ombre efekat.

#13 Naočare sa “osunčanim” staklima

Žuta je boja sunca, proleća, leta i opšteg osećaja radosti. Nije ni čudo što su se posebno izdvojile naočare koje imaju žuta stakla. Uostalom, kada gledate kroz njih sunce uvek sija, bez obzira na realno vreme koje vlada napolju.

#14 Naočare duginih boja

Osim stakala u plavoj i žutoj boji, popularna su stakla u svim bojama koje možete da zamislite i poželite. Idealan način da se izdvojite jeste upravo da izaberete neku neobičnu i vama omiljenu boju, u kojoj volite da posmatrate svet.

#15 Dijamantske naočare

Ok, teško da ćete imati dovoljno novca da kupite naočare ukrašene pravim dijamantima, ali krupne šljokice i kristali mogu ih sasvim solidno zameniti. Ako ste ljubitelj glamura i večnog sjaja, onda nemojte biti stidljivi pri odabiru naočara.

1491923955-hbz-da-vinci-lv Louis Vuitton i Jeff Koons: Umetnička dela na tašnama Marchesa-_cover Kako je moda inspirisana arhitekturom 1488728839-landscape-1488395430-slant-template-early Kako su izgledali na svojim prvim nastupima cover5prolece 5 prolećnih kombinacija za uskršnje praznike · · · · ·