tirsova-logo-lat-h
PULS GRADA · deca

Tradicionalno dobrovoljno prikupljanje priloga, u okviru „humanitarnih kasica“ u McDonald’s restoranima, za novembar mesec, u kome se obeležava i „Svetski dan deteta“, biće namenjeno nabavkama opreme u „Univerzitetskoj dečjoj klinici“, u Tiršovoj.

Ova akcija ima za cilj podršku lekarima i medicinskom osoblju u okviru saradnje sa Univerziteskom dečjom klinikom u Tiršovoj, za poboljšanje uslova kvalitetnijeg i uspešnijeg lečenja najmlađih pacijenata. Donaciju obezbeđuju gosti restorana, a prilozi se prikupljaju u kasicama, koje se nalaze na pultovima za naručivanje hrane. Kompanija McDonald’s kao inicijator akcije, će javnost, o ostvarenim donacijama, obavestiti nakon završetka akcije.

„Univerzitetska dečja klinika je jedna od najznačajnijih medicinskih institucija u zemlji i regionu. Kod nas se godišnje obavi 150 000 specijalističkih pregleda i 7000 operacija od kojih je 250 na odeljenju kardiohirurgije. Imamo sjajan kadar i dajemo sve od sebe da opremu koju imamo redovno obnavljamo kako bi uslovi za lečenje bili najbolji mogući. Podrška poput ove nam mnogo znači.” , istakao je prog. dr Zoran Radojičić, direktor Univerzitetske dečje klinike.

Kompanija McDonald’s će nastaviti sa projektom “humanitarne kasice” i u drugim gradovima, kao i sa drugim institucijama u Srbiji.


otac i sin Otac „oživljava“ sinovljeve crteže očevi Očevi i ćerke u epizodi „Ulepšaj taticu“ Srce od hleba za decu Srce od hleba za mališane iz Zvečanske io Smešne ilustracije o tome kako je to biti otac ·