FB reklama Bongo
KULTURA · knjige

„Bio jednom jedan žuti balon. Imao je nacrtane oči tako da može da vidi svet oko sebe i usta da može da se osmehuje, a dobio je i nacrtano srce da bi mogao nekoga da voli. Taj balon se zvao Bongo i najviše na svetu je želeo da bude nečiji kućni ljubimac.“

Кnjiga autorke Vesne Ćorović Butrić Bongo. Ili: Družina retkih kućnih ljubimaca govori o jednom neobičnom junaku i njegovoj potrazi za prijateljima i mestu kojem će pripadati. Кako je svaki kraj samo novi početak tako i prava avantura ovog žutog balona započinje jednim krajem. Кada napusti svoj dom i krene na put oko solitera u kojem živi, Bongo će upoznati mnoge obične i neobične kućne ljubimce. Uz njihovu pomoć naučiće mnogo o tome čemu služe oči i usta i uši, a ponajviše o tome čemu služi srce. Ono će mu i pokazati put i sigurno ga voditi do mesta kojem će pripadati zauvek.

Кnjiga Bongo. Ili: Družina retkih kućnih ljubimaca izašla je u ediciji Od čitanja se raste i namenjena je čitačima početnicima, a samim tim je i prilagođena potrebama ove ciljne grupe. Veći font i prored olakšavaju malim čitačima savladavanje ove veštine, dok ih vedre ilustracije mlade ilustratorke Manje Ćirić na pravi način uvode u svet Bongovih avantura.

Vesna Ćorović Butrić je odgovorni urednik Programa za decu, mlade i porodicu Radio Beograda. Autorka je više knjiga i kratkih priča i dobitnica je značajnih nagrada za dečju književnost. „Dobra knjiga za decu je pametna knjiga: zna kako da se ponaša u rukama deteta. Ne hvali se svojom pameću i znanjem, ali ih ističe. Iskrena je, kaže ti važne istine, ali nađe načine koji će ti biti najjasniji. Kaže ti i ono što je veselo, vrcavo, smešno, ali ti kaže i ono što je tužno, surovo, neminovnо…“, smatra autorka.


naslovna Dvojni knjiški prikaz: „Zabluda Svetog Sebastijana“ Vladimira Tabaševića & „Uhvati zeca“ Lane Bastašić about Promocija zbirke priča „U ime naroda“ – zapisi sa bloga sudije Majića u UK Stari grad Uroš Petrović_Dom Jovan Jovanović Zmaj_2 „Čitanje nas spaja“: Knjiga lako nađe put do dečjeg srca Branko Rosic by Stefan Stojanovic, Mondo Održana promocija romana Branka Rosića „Za sutra najavljuju konačno razvedravanje“ · · · ·