"Seti se smrti" ali i umetnosti!
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

Za one koji su u školi imali latinski, izreka „Memento mori“ nije „Tabula rasa“. Ono što neki možda ipak ne znaju, jeste da je ona često u bliskoj vezi sa još jednom mudrom izrekom, koja bi u prevodu glasila – Iskoristi dan. Neko će tako svoje vreme potrošiti na gledanje televizije, neko na čitanje knjiga ili šetnju po prirodi, a mi vam predlažemo da, ukoliko ste slobodni, i voljni da razmišljate makar malo o smrti, pogledate i radove australijske kompanije „Jack Of The Dust“.

Ručno izrađene skulpture od PVC plastike u obliku ljudske lobanje, samo su početak izazovnog umetničkog procesa u koji se potom svaka od njih „pušta“. Teške su 850 grama i u Australiji se, kada su potpuno napravljene prodaju za 399 australijskih dolara. Složićete se, da nisu namenjene svakome i ne bi ih baš svako domaćinstvo postavilo na počasno mesto pored, recimo, novogodišnje jelke. Ali za one koji uživaju u čitanju Šekspira, a naročito Hamleta, ili planiraju da se upišu na kurs glume ili bonsaija, ova lobanja je svakako inspirativan komad plastike.

Naziv ovih neobičnih lobanja je Grave Yard Bonsai Mountain Skulls i njihovi tvorci su na duhovit način pokušali da se poigraju onim što u većini ljudi budi blagu jezu – pojmovi smrti i telesnog propadanja. Naziv kompanije Jack of the Dust potiče iz vremena ratne mornarice SAD-a, kada se ova oznaka najčešće vezivala za brodske kuvare i njihove brašnom zasute radne površine.

"Seti se smrti" ali i umetnosti!Otvori galeriju

Futuristička kuća Christiana Ronalda Kako živi Cristiano Ronaldo u kući vrednoj 6,5 miliona evra Crkva pretvorena u skejt park Crkva stara 100 godina pretvorena je u skejt park plants1 Dom je tamo gde je lepo, lepo je gde je lično Bogdan Bogdanović Bogdan Bogdanović: Uvod u celinu · · ·