cover
PULS GRADA · dizajn

Simbolu povrataka kao svojevrsnom fenomenu, tim brenda „Boomerang Stories“ pristupa sa više aspekata. Za početak prikupljaju referentne slučajeve i analiziraju ih. Nekada čak i izmišljaju situacije u kojima bi se bumerang zasigurno našao da je nekim slučajem živo biće. Ali dok živa bića za mnoge stvari u životu, kažu kako “nema nazad”, za bumerang to ne važi!

Kreativni dvojac, Sofija Gavrilović i Velimir Andrejević, čine tour de force iza brenda Boomerang Stories. Sofija je po zanimanju likovna umetnica, a Velimir je primenjeni umetnik, pa se može pretpostaviti da njihova umeća u ovim poljima svakako doprinose stvaranju specifičnih bumeranga.

Boomerang Stories je nastao pre nekoliko godina, sa ciljem da beskonačni sati razgovora dobiju konkretan oblik. Sofiji i Velimiru je pre svega bilo važno da postave koncept koji mogu neprestano razvijati, a da pritom konstantno održavaju nivo permanentne inspiracije.

Ako ste kojim slučajem mislili da je proces od ideje do fizičke realizacije bumeranga jednostavan, varate se! On zapravo traje prilično dugo, a redosled je sledeći: razgovor, pisanje, ilustrovanje, štampanje, savijanje, lepljenje, sečenje, graviranje, šmirglanje, bacanje, vraćanje, oslikavanje, sušenje, pakovanje, slanje…

Kako bi vam ideja koja stoji iza odluke da se kreiraju bumeranzi bila još bliža, treba da znate da pun naziv Boomerang Stories zapravo sadrži još i sentencu Short Stories and Flying Objects. To bi ukratko i vrlo jasno tebalo da predstavi opus samog brenda.

Edicije bumeranga su za sada podeljene u dve grupe, od koje svaku čini više modela. Tako u Inicijalnoj ediciji možete naći modele: Lassie, Kamikaze, Mr. Letterman, Robinson i Swallow. S druge strane, edicija Once in a Lifetime, podrazumeva bumerange koji predstavljaju omaž Odiseju i njegovom putovanju, kao i Halajevoj kometi čiji ponovni “povratak” očekujemo za 44 godine.

Kutija u kojoj bumerang boravi dok nije u upotrebi specijalno je dizajnirana, pa se sastoji od nekoliko pratećih elemenata: ilustracije, logotipa/imena modela i kratke priče. Na taj način se dodatno prati vizual samog “letećeg objekta”, i predstavlja identitet pojedinačnog modela. Pakovanje sadrži i knjižicu u kojoj se nalaze informacije vezane za materijal, način izrade, tehniku bacanja…

Za fizičku aktivnost tokom letnjih dana, ali i kao originalan poklon ako se na formularu zaokružuje slovo M, Boomerang Stories vam preporučuju model Robinson. A ukoliko je osoba ženskog pola, idealan izbor je Lassie. Model Odysseus je univerzalan – s njim ne možete pogrešiti.

Bez obzira da li želite bumerang za sebe ili nekog drugog, za igranje u parku ili za duboka usamljenička razmišljanja, činjenica je da bi svakako trebalo da ga posedujete. I to ne bilo koji, već neki od modela Boomerang Stories, a njih ćete u Beogradu naći na adresi Mihizova 11, u radnji Palmas Boutique.

cover - Foto  Dragan Spasojevic Sk8rings: Od starog skejta do novih predmeta page-posteri Nezaboravni filmski posteri Bila Golda the-animal-chair-collection-maximo-riera-1-cover Luksuzne stolice inspirisane životinjama page-minimalizam Kreativni primeri minimalističkog dizajna · · · · · · · · · ·