depresija
KULTURA · fotografija

Umetnici, ako uspeju da nas „ubace u kožu“ onog koga nam pokazuju, uspeli su u svojoj nameri. Dodirnuli smo umetnost, pogledali svet nekim drugim očima. To je uspelo i umetniku Edwardu Honakeru koji u seriji autoportreta predstavlja svoju borbu sa depresijom i anksioznošću.

Edward Honaker kaže da su mentalni poremećaji neverovatan tabu, i onaj koji želi da priča o problemima koje ima će ili naići na zid kod sagovornika ili će mu druga strana objašnjavati da to što on priča nije nikakav mentalni poremećaj. Autor dodaje da su mu u najgorim trenucima depresije pomogli oni koji su ga samo slušali, bez osuđivanja, čak i bez pokušaja da razumeju. Oni koji su slušali šta ima da kaže bili su najadekvatnija pomoć koju je neko u datom trenutku mogao da mu pruži. Edward Honaker je stvorio seriju fotografija za koje se nada da će pomoći da se razgovori o mentalnim bolestima otvore, pošto ignorisanje postojanja istih nikako nije rešenje. U galeriji pogledajte ove sjajne fotografije.

Edward HonakerOtvori galeriju
poznati Porodične fotografije poznatih GRAS / the balanced room Počinje festival fotografije “VIZUALIZATOR” majka Fotografije koje dokazuju da je majka uvek majka tet Članovi bande bez tetovaža