METRO_WOTY_Key_Visual_3Bottles_210x297-SRB-1
PULS GRADA · gastro

Toskana, prelepa regija centralne Italije i jedna od omiljenih destinacija gastronoma, somelijera, ali i svih ljubitelja dobrog ukusa – poznata je po svojim nestvarnim pejzažima, izuzetnoj lokalnoj hrani, kao i vanserijskim vinima.

Kako bi ispunili očekivanja kupaca i ponudili im nešto novo, ali i provereno kvalitetno, vrhunski somelijeri kompanije METRO zajedno sa vinarijom Castellani stvorili su VINO GODINE 2019. U pitanju je Borgobruno, pravi predstavnik jedinstvene prirode Toskane. Asortiman se sastoji od tri vina, crvenog, belog i rozéa.

Borgobruno crveno vino odlikuju arome crvenog voća i vanile. Ono je istinski predstavnik crvenih toskanskih vina i savršeno se uklapa sa vrlo bogatim spektrom namirnica. Boja mu je intenzivno rubin crvena, a najboljeg je ukusa kada je poslužen na temperaturi 16-18C°.

S druge strane, kod belog Borgobruna dominira aroma belog cveća i tropskog voća, dok je na nepcima prijatne svežine. Najbolju aromu ima kada je posluženo na temperaturi 10-12C°, a izuzetno se lepo kombinuje sa različitim predjelima, tipičnim italijanskim sirevima, plodovima mora i jelima od belog mesa.

Borgobruno rozé predstavlja idealno letnje osveženje i savršeno se uklapa uz različite salate i laganija jela, ali isto tako čini odličnu kombinaciju i sa suhomesnatim proizvodima. Lagane note crvenog voća svoj maksimum dostižu služenjem na temperaturi 10-12C°.

Bilo da ste ljubitelj crvenog, belog ili rozé vina – probajte Borgobruno i otkrijte Toskanu.

carrots-cucumber-delicious-1640777 25 lakih načina da se svakog dana hranite zdravije shutterstock_1081762382 Koja je razlika između svetlo i tamno braon šećera? dan-gold-298710-unsplash Trinaest ideja za pripremu zdravih obroka koje možete da isprobate ovog vikenda under-snohetta-underwater-restaurant-8 U Norveškoj je otvoren prvi podvodni restoran na evropskom kontinentu · · ·