botticelli-venus-doll-Anya-Kozlova-8
U VAZDUHU · pop trash

Ruska umetnica Anja Kozlova je napravila lutku po uzoru na Veneru iz čuvene slike „Rođenje Venere“ firentinskog umetnika Sandra Botičelija.

Ovom prelepom ručno obojenom figurom od porcelana Anja odaje priznanje svom velikom uzoru koji je u doba renesanse važio za jednog od najcenjenijih slikara.

Podsećamo vas, slika Rođenje Venere je završena 1484. godine. Ne zna se ko je bio njen naručilac, ali je na kraju završila u vlasništvu Đovanija Lorenca di Pjerofrančeska Medičija. Slika se danas nalazi u galeriji Ufici u Firenci.

U našoj galeriji možete videti kako je ispala Anjina lutka Venere, a ako vas zanima da pogledate još jedan primer lutke nastale po uzoru na klasično umetničko delo, na ovom sajtu možete videti i lutku Mikelanđelovog Davida.

Lutka Botičelijeve VenereOtvori galeriju
Mozgalice02 Kad mozak zaječi: Rebusi i zagonetke u pop i folk stihovima pagecover Najseksipilniji muškarci od 2000. pa do danas po izboru magazina People Robert de Niro Da ide u kino, da mu bude fino…: Bioskopski hitovi u pop-folk-rok stihovima Pop trash - Copy paste hitovi Kad posegnete za tuđim hitovima: Copy-paste zanos u ovdašnjem popu, roku i folku · · ·