lk-lkm-5a366a125b504__880
fotografija

Prema podacima UNICEF-a, u Jemenu na svakih deset minuta umre jedno dete, a do kraja godine pretpostavke o tome koliko će ljudi umreti su tragične. Dok deca i narod u Jemenu stradaju, svet na to okreće glavu.

Dok su svetski mediji redovno izveštavali o sukobu u Siriji, drugi sukob na Arabijskom poluostrvu im nije dovoljno interesantan. Iako je broj žrtava približan, o građanskom ratu u Jemenu se malo zna. Počeo je 2015. godine i do danas se nije smirio. Saudijska Arabija se umešala u sukob i izazvala još veća stradanja. Pored Saudijaca, u rat su umešane razne terorističke organizacije, koje ne dozvoljavaju da se situacija u zemlji smiri, a narod svakim danom sve više i više pati. Umetnik iz Berlina, Igor Dobrovolski, pokušao je svojim radom da privuče svetsku pažnju na tragičnu situaciju u kojoj se nalazi ova zemlja.

Na osnovu slika nastalih u Jemenu, tokom sukoba, koje prikazuju tragediju koja im se dogodila, Igor je pokušao da tehnikom kolaža poveže fotografije tipičnih božićnih poklona sa ratnim strahotama, skrećući pažnju na to kako oni koji proslavljaju Božić daleko od ratnih strahota, ne znaju, ili okreću glavu od onoga što svesno ili ne podržavaju. Ironija, sarkazam, crni humor? Sve zajedno, jer kada podržavate ovaj ratni sukob, kakav Božić vi slavite?

Božić u razrušenom JemenuOtvori galeriju
sofiavergara45 Niko ih ne prepoznaje bez šminke pagecover Luckasta baka dokazuje da su godine samo broj 788 10 najboljih božićnih čestitki slavnih ličnosti 4578 Porodične fotografije: Nekad i sad · · · ·