collage
PULS GRADA · dizajn

Ovih dana u potrazi smo za novogodišnjim ukrasima, te razmišljamo kako bismo mogli da dekorišemo jelku i dom za praznike pred nama. Pored velikog izbora standardnih ukrasa, među kojima ćete sigurno pronaći ono što želite, mi vam ovoga puta skrećemo pažnju na vrlo originalni set koji će oduševiti sve ljubitelje pop kulture.

Reč je o ukrasima u obliku poznatih ličnosti iz sveta popularne kulture čija imena su za ovu priliku modifikovana tako da aludiraju na ona koje vezujemo za praznike. Zahvaljujući ovoj vickastoj igri reči, stvoreni su vrlo maštoviti ukrasi koji će sigurno oduševiti sve vaše goste. Tako će saznati da volite St. Nick-a, a on je niko drugi do Nik Kejv, dok je Dejvid Bouvi u ovoj interpretaciji postao David Snowie. 

Inspiraciju za ovu kolekciju dizajner Metju Lajnam pronašao je u božićnom TV programu od pre nekoliko decenija. Iako je kolekciju nazvao A Very New Wave Christmas, sam autor nije se strogo držao ideja novog talasa, već je pustio da ga mašta vodi u nepoznatom pravcu. Te, iako Nik Kejv i Dejvid Bouvi možda nisu vaša prva asocijacija na pomenuti muzički pravac, reč je o muzičarima koji su bili vrlo aktivni početkom ’80-ih kada je isti nastao. No, da u kolekciji ima i referenci na novija ostvarenja svedoči lik nekadašnjeg frontmena benda Oingo Boingo Denija Elfmana, koji se pojavljuje kao Elfman on the Shelfman, aludirajući na dečju knjigu The Elf on the Shelf iz 2004.

U našoj galeriji pogledajte ko se još našao u ovom nesvakidašnjem božićnom setu, te izaberite svog favorita.

Kada se spoje praznici i pop kultura...Otvori galeriju
page-logo-umetnici Kako bi izgledali logotipi poznatih umetnika? 2017-08-28-GQS-furniture-lede-16x9-slower Najvažnije stolice u istoriji dizajna Ivana Karić Upoznajte dizajnerku Anu Popović page-logotipi-osamdesete Kako bi izgledali logotipi poznatih kompanija da su nastali ’80-ih? · · · · · ·