Nemački božićni vašari
PULS GRADA · aktuelno

Prijatni mirisi, praznična atmosfera, uz božićne zvuke i kulinarske poslastice – božićne vašare u Nemačkoj doživećete svim čulima.

Na okićenim štandovima prodavci nude umetničke predmete, a čulo ukusa obradovaće božićna peciva i kuvano vino, kao i regionalni specijaliteti, dok muzički okvir stvaraju svečani zvuci horova i duvačkih orkestara.

Na božićnim vašarima širom Nemačke doživećete običaje i tradiciju u očaravajućem istorijskom ambijentu – od morske obale pa sve do Alpa. Nemačka se može pohvaliti sa više od 150 najlepših božićnih vašara, a u one najpoznatije ubrajaju se Kristkindlmarkt u Nirnbergu i Štricelmarkt u Drezdenu. Predlažemo vam da najpre pogledate našu galeriju i odaberete onakav prizor u kakvom biste se rado našli tokom predstojećih novogodišnjih praznika. A onda, za vas koji biste hteli da saznate i nešto više o mestima koja ćete ove zime posetiti u Nemačkoj, kliknite OVDE. Sve ćete pronaći na jednom mestu, i spisak božićnih vašara i mapu Nemačke, vaše je samo da odaberete!

Božićni vašari u Nemačkoj (Izvor: Stadt Gengenbach/Hubert Grimmig)Otvori galeriju
SMSV-SRB-Square-1200x1231 Novi Spajdermen donosi domaće zvezde i Happy Meal igračkice naslovna Decembarske radosti pt. 2 Slika 2cover Mladi glumac Milan Marić izabran za evropsku „Zvezdu u usponu“ paper-3376854_960_720 Izbegavajte ovakve novogodišnje odluke · · · ·