bulka (124)
PULS GRADA · moda

Da život može da se pleše u boho ritmu, nedavno su uz vatromet boja i ekstravagantno šuštanje najfinije svile, svojom prvom samostalnom revijom potvrdile Nina Bogosavljev i Ana Reljin dizajnerke brenda „Bulka babes“.

Originalni, unikatni kaftani i haljine strukirane širokim egzotičnim pojasevima, živopisne svilene Laniakea marame pune ornamentike sa starih srpskih dvorova i sa naših fresaka – na glavama manekenki ili vezane oko zgloba ruke –  zaštitni su znak ovog brenda.

Brend Bulka babes je nastao pre samo godinu i po dana, sasvim spontano. „Počele smo da pravimo ono što se nama sviđa, što bismo mi nosile ali što bismo ostavile i našim pokoljenjima“ – kaže Nina.

Modna filozofija Bulke je jasna – svaki kaftan je poseban. I ne postoje dva ista. I svaki komad sa potpisom ove dve mlade dizajnerke je komad koji pripada takozvanoj slow fashion modi, a to znači da je odeća koja izađe iz njihove radionice odeća koja se voli, nosi i čuva generacijama. U pitanju je moda koja ne izlazi iz mode. Koja se nosi u sva četiri godišnja doba, pa podjednako dobro ide na preplanula stopala u japankama ali i sa ultra modernim kaubojskim čizmama i finim rolkama. I džins je dobrodošao u kombinaciji sa Bulkinim kaftanima.

Patern overload, šare koje se naprosto sudaraju, bombastično nadopunjuju,  boje koje naizgled ne idu jedna sa drugom ali kada se upare prave čudesnu sinergiju. Kod njih ništa nije preterano i ništa nije nemoguće. „Meni sve ide i meni se sve slaže“ – smeje se Ana. „Meni je i svaki tanjir kod kuće drugačiji i to ’raspareno’ meni ima dušu i priču. Zato i pravimo male, butik kolekcije kojima posvećujemo posebnu pažnju jer svaki unikat ima posebnu vrednost“.

Mnogo printa, jasnih i jarkih boja govore o radosti života, o čudesnoj harmoniji cveća i štrafti, resa na kvalitetnoj svili. Priča Bulke je moderna etno bajka sa ovog srpskog podneblja koja je tek krenula da živi. Ne treba reći da je aplauz koji je Bulka dobila za prvo pojavljivanje pred našom publikom bio ogroman.

Laniakea marame već nekoliko godina kreira Ana. Svaku šaru i priču ispriča svojom dizajnerskom maštom. Voli srpsku ornamentiku pa na maramama ima elemenata sa srpskih fresaka, ćilima i starih srpskih nošnji. Ima tu i Mediterana, južnog voća, starih mlinova, mora, mačaka… Važni su sklad geometrije i boja ali je kao i za Bulka kaftane najvažniji materijal – svila. Svilu kupuje u Engleskoj, šaru dizajnira u Srbiji, marame štampa digitalno u Londonu a onda se one ručno obrađuju kod nas. Vanvremenski dizajn koji nikada ne izlazi iz mode se odlično uklapa uz kaftane sa potpisom Bulke koje radi zajedno sa Ninom.


collage 5 torbi koje ćete poželeti ove sezone page-cover-kape 10 zabavnih vunenih kapa za hladne jesenje dane collage Čizmice do članka su ponovo u modi Steve Madden Steve Madden: Ženska kolekcija jesen/zima 2018. · · · · · · ·