recept
PULS GRADA · kulinarka

Slatkiši su sastavni deo naših života. Možda smo nekad čak i bili „navučeni“ na njih. Još dok smo bili mali, govorili su nam da se od toga kvare zubi. Kad smo postali stariji, od toga nam je telo dobijalo buckastiji oblik. Ali, volimo ih, itekako.

Sada želimo sami da pravimo slatkiše, ali da izgledaju kao na Instagramu. I da budu ukusni kao u poslastičarnici. Imamo zato pomoć prave osobe, Aleksandra iz Đu’s Homemade koga smo nedavno predstavili, i to možete pogledati ovde. On nam je otkrio recept za brownie cheesecake koji će vas raspametiti kad ga probate.

Za brownie

½  šolje putera

1 šolja šećera

2/3 šolje kakao praha

2 kašičice vanila ekstrakta

300g seckane mlečne ili crne čokolade

2 jaja

2 šolje brašna

1 Šolja mleka

Prstohvat soli

Izmiksirati u dve odvojene vangle čvrsto i tečno i na kraju spojiti. Smesa bi trebalo da bude gusta kao na slici. Mleko i brašno dodavati kako bi se dobila tražena gustina. U unapred podmazan pleh (puterom) sipati smesu i peći u prethodno ugrajanoj rerni na 250° 20 min.

Za to vreme pripremiti sledeću smesu:

Deo sa sirom
500 g neslanog sira (ella sir je najdostupniji)
½ šolje šećera
1 jaje
2 kašičice vanila ekstrakta
2 snickers čokoladice sitno iseckane

Sve sastojke smutiti dok se ne napravi homogena smesa. Nakon toga sipati preko prethodno ispečenog braunija i vratiti u rernu. Peći 30 minuta. Dok sir ne porumeni sa strana. Nakon toga izvaditi i ostaviti da se hladi sat vremena.

Glazura

1 šolja milerama
200g mlečne čokolade

Istopiti mlečnu čokoladu na pari i pomešati sa mileramom. Preliti preko prethodno ohlađenog čizkejka i ostaviti u frižideru da se ohladi sat vremena.Prijatno!

Lorejn Paskal Lorejn Paskal sprema za vas jaja benedikt sa Holandez sosom entoni Recept za kraljevski slatkiš: crème brûlée Ukusno i brzo Novi portal za ljubitelje dobrog zalogaja pita Besramno dobra pita od kajsija ·