Veliki notes - Foto: Ivana Modrlanović
PULS GRADA · dizajn

Mnoštvo razigranih linija, zanimljive ideje, originalna rešenja i dve talentovane devojke esencija su beogradskog brenda BRuka Notes koji već dugo opstaje zahvaljujući istrajnosti, entuzijazmu, posvećenosti i drugačijim proizvodima.

Osmišljen pre tri godine od strane Maje Maksimović i Jelene Lugonje, grafičkih dizajnerki iz Beograda koje posebnu ljubav gaje prema ilustraciji i tipografiji, BRuka Notes nastao je iz potrebe za komunikacijom.  Ideja je bila stvoriti prostor u kojem mogu nesmetano da stvaraju, uživaju u procesu rada, eksperimentišu, ali i promovišu sebe kao autore originalnih radova. Želja za komunikacijom sa drugim umetnicima, nepoznatim ljudima i decom bila je jedan od pokretača da se ova ideja realizuje baš onako kako su zamislile.

Svojim originalnim dizajnerskim rešenjima, duhovitim ispisima i ilustracijama, Maja i Jelena trude se da prenesu sprecifičan duh i atmosferu glavnog grada, kao i vremena u kom se kreću i stvaraju. Posebna naklonost prema žvrljotinama doprinela je shvatanju da im je notes najbliži medij:

„Kod njega nam se dopala doza interaktivnosti da nešto što vi proizvedete, osmislite i ilustrujete, prelazi u ruke nekog drugog koji će u tome stvarati, pisati, crtati, smišljati nešto sasvim novo, lično i verovatno skroz drugačije“, kažu dizajnerke.

Inspiraciju pronalaze u žvrljotinama dece, ljudi, drugih umetnika i ilustratora. Među njihovim proizvodima pronači ćete plakate, čestitke, cegere, bedževe i naravno – notese. Prema rečima Maje i Jelene, da biste opstali neophodno je kontinuirano raditi na sebi i ulagati u svoj brend. Osim kreativnog rada, ovakva vrsta posla zahteva mnogo izleta u oblasti koje su izvan vaše struke, te je potrebno uložiti mnogo vremena, želje i energije.

Svi proizvodi mogu se naći na Facebook stranici BRuka Notes kao i na njihovom Etsy Shop-u, ali ljubitelje BRuka Notes obradovaće vest da će se u narednih nekoliko meseci ovi zanimljivi proizvodi smešiti sa polica mnogih knjižara u Beogradu.

Jugotip Izložba Yugotip u KC Grad Izložba: Kreativnost u Srbiji Izložba: Kreativnost u Srbiji Objekti svakodnevice Svakodnevni predmeti pretvoreni u umetnička dela BENTO CUT & PREP SET WHITE Dizajn menja svakodnevicu