Polaroid Zip
U VAZDUHU · tech/web

Ponekad škiljenje u mobilni nije dovoljno da vidite da kako vam je ispala fotografija, ma koliko dobre bile njegove performanse i ekran. Istovremeno, ko još ima vremena da čeka da stigne kući, prebaci fotografiju na kompjuter i tek onda je odštampa na verovatno nezadovoljajućem štampaču za ove potrebe.

Da bi rešila ovaj problem, čuvena kompanija Polaroid je lansirala novi proizvod Zip, mobilni štampač veličine prosečnog pametnog telefona koji može da odštampa slike za manje od jednog minuta.

U tu svrhu koristi tzv. ZINK (zero ink) papir kome nisu potrebni mastilo ili toneri, već se oslanja na specijalne male kristale koji se aktiviraju tokom štampanja. Veličina slike je 5×7.5cm, a kapacitet uređaja omogućava štampanje 25 slika sa punom baterijom.

Polaroid Zip se povezuje sa mobilnim telefonima ili tabletima preko Bluetooth/NFC tehnologije, a za korišćenje je potrebno nabaviti i odgovarajuću aplikaciju za iOS/Android. Uz pomoć nje je moguće i editovati slike, dodati tekst ili čak QR kod.

Uređaj je težak 186g i jednostavnog dizajna u beloj i crnoj varijanti sa tradicionalnom šarom u nijasama duginih boja. Poseduje litijumsku bateriju koja se puni preko USB kabla ili bilo kog električnog izlaza.

Polaroid Zip ja za sada moguće samo naručiti po ceni od 130 dolara, a kupcima će biti dostupan tek od maja.

memory clock Memory Clock – sat koji prikazuje naše najlepše trenutke u životu OneTouch Idol 3 Alcatel OneTouch Idol 3 – najprijatnije iznenađenje godine Samsung galaxy s6 Samsung Galaxy S6 – Supermen među telefonima instagram Instagram: Nove alatke za obradu slika