Deca crtaju budućnost pojasa Gaze
fotografija

Kada je nedavno urađeno ispitivanje, i to najmlađih, o sudbini i budućnosti pojasa Gaze, oni su se poslužili crtanjem i vizuelno dočarali poruku, da se svi nadaju srećnom kraju. Sukob između Gaze i Izraela do sada je usmrtio preko 2000 života, uključujući i one u kojima je ubijeno preko 500 dece.

Brojke su tragične i kada se govori o ranjenim i povređenim ljudima, kojih je bilo preko 10.000, a od tog broja 3000 njih su deca. Mnogi mališani u Gazi izgubili su članove porodice samo zbog nasilja. Unicef poseduje podatke da preko 400.000 dece pokazuje znake psihološkog rastrojstva i ova organizacija nastoji da im pomogne. Angažovano je i prethodno obučeno 12.000 nastavnika koji će im pružati podršku kada god je to potrebno, a ove godine uključeni su posebne psihosocijalne programe.

Yosef ima samo 6 godina, u dnevnoj sobi porodične kuće u Gazi pokazuje svoj crtež. Pored toga kaže da se seća poslednjih oružanih sukoba na prostorima njegovog mesta u kojem je poginulo mnogo dece.

Doaa ima 9 godina, i ova fotografija je napravljena u skloništu, u jednoj školi, gde je devojčica pristala da nacrta budućnost Gaze. Crtež je prepun sunčanih zraka, plavog neba, cveća, leptira i pokazuje sigurnost i lepotu života van podrumskih prostorija.

Sa samo 10 godina Shahed Dhabba je zajedno sa porodicom morala sa se skloni u jednom od sigurnih skrovišta tokom oružanih napada u Gazi. Ima povredu oka, ali je ipak nacrtala kako vidi budućnost svog rodnog grada, kao i šta joj se dogodilo kada je sa porodicom napuštala dom.

Umetnička fotografija ženskih oblina CURVES: Umetničke fotografije ženskih oblina Slovenačka zima Slovenija kao kraljevstvo leda Đoković osvojio Vimbldon Godina 2014. u slikama foto iskustvo staro 20 godina Ulična moda: Posledice globalizacije · · ·