pagecover
U VAZDUHU · tech/web

Pronalazači i dizajneri ne prestaju da nas iznenađuju svojim kreativnim, ali i veoma korisnim proizvodima koji nas čine veoma optimističnim za budućnost novih tehnologija. Predstavićemo vam 5 takvih proizvoda, koje već sada možete kupiti preko interneta.

1. Lebdeća stona lampa

Flyte je bežična stona lampa koja lebdi iznad male drvene baze sa ugrađenim magnetima. Ovaj proizvod je vrlo brzo postao popularan zbog činjenice da troši vrlo malo energije. Ako bi lampa bila upaljena svakog dana po 12 sati, procenjuje se da bi trajala čak 11 godina!

2. Prenosivi toster u obliku noža

Kao što vidite na slici, dovoljno je da samo ovim nožem pređete površinu tosta (slično mazanju butera) i on će momentalno postati zagrejan. Za dizajn ovog genijalnog proizvoda odgovoran je Koreanac Been Kim.

3. Aqua pokretna traka za trčanje

Ime ove sprave za vežbanje je Water Walker & Spa i ona svojim korisnicima pruža mogućnost da hodaju na njenoj donjoj površini slično pokretnoj traci za trčanje, s tim da se u ovom slučaju vi krećete pod vodom. Promoviše se kao idealna mašina za ljude koji se oporavljaju od povreda, budući da smanjuje pritisak na donji deo tela tokom vežbanja.

4. Pametna jakna sa ugrađenim grejačima

Flexwarm jakna ima posebne elemente za grejanje ugrađene u području leđa, grudi i ručnih zglobova. Uz pomoć aplikacije na telefonu, kupci ove pametne jakne imaju mogućnost da regulišu njenu temperaturu u zavisnosti do svojih preferencija.

5. Skener za utvrđivanje sastava hrane

TellSpec skener hrane je izmišljen za ljude koji vode računa o nutritivnoj vrednosti svojih obroka i žele da znaju njihov tačan hemijski sastav. Dovoljno je uperiti skener u hranu, i ubrzo će se na aplikaciji vašeg mobilnog telefona pojaviti tabele i grafikoni sa svim relevantnim informacijama.


Samsung QLED Samsung predstavio nove TV uređaje na IFA 2017 Samsung & Gear Samsung predstavio Gear Sport, Gear Fit2 Pro, Gear Icon X Honor 9 HONOR 9: Uhvati svetlo, vladaj mrakom 127-1000x500 Kitty Hawk Flyer: „Leteći auto“ za koji vam neće trebati pilotska dozvola · · · ·