Burning Man
KULTURA · fotografija

Festival Burning Man se održava u pustinji blizu grada Black Rock City u Nevadi i slavi “radikalnu umetnost koja ne ostavlja traga”. Sve što je napravi tokom sedmodnevnog festivala se na kraju spali ili rastavi.

Pošto veliki broj ljudi posećuje festival, vožnja kolima je zabranjena, dovođenje kućnih ljubimaca, a ako želite da spalite umetničko delo koje ste napravili, to morate da uradite na posebnoj platformi. Tokom festivala, posetioci ne troše novac, već sve što žele dobijaju tako što će im to neko pokloniti ili će dobiti u zamenu za ono što su oni sami napravili.

Na kraju festivala, spaljuje se figura visoka 18 metara.

Ove godine na festivalu su primećene Katy Perry i glumica Susan Sarandon, koja je sa sobom ponela deo pepela koji je dobila nakon kremacije LSD gurua Timothyja Learyja i rasula ga u pustinji.

Fotografije sa ove neobične manifestacije možete pogledati u našoj galeriji:

Burning Man 2015Otvori galeriju

cover Beskućnici kao fotografi Andy Warhol Taschen objavio knjigu polaroid fotografija koje je snimio Andy Warhol Jugoslovenski pank i fotografija Jože Suhadolnik: Fotografije jugoslovenskih pankera Leto bez kompjutera Leto bez kompjuterskih igrica ·