Haljina od leptira
PULS GRADA · moda

Ako se do sada i verovalo da moda ima svoje domete preko kojih dalje ne može preći, vreme je da se takve iluzije rešimo. Udružena sa tehnološkim dostignućima moda može da stvara čaroliju složeniju od one koja nastane kada obučete dobro skrojene pantalone. Zahvaljujući sestrama Ezri i Tubi koje nisu sumnjale da savremena tehnološka dostignuća mogu pod ruku sa njihovim kreacijama danas postoji čitava kolekcija leptir haljina, za kojima žude svi – od Lady Gage do glavnih „faca“ iz sveta svetske filmske industrije…

Leptir haljina je poput haljine iz Diznijevih crtaća, futuristička, veoma elegantna a ime je dobila jer na svom gornjem delu ima 40 sintetičkih leptira koji mogu sa haljine da odlete i da se na nju potom vrate. Ne, nismo sišli s uma, i da, moguće je čak i ovako nešto, uz naravno malu pomoć tehnologije današnjice, ali i budućnosti!

Ezra Cetin i Tuba Cetin su sestre i dizajnerke koje stoje iza marke Ezra + Tuba i koje su u saradnji sa kompanijom Intel napravile ovu neverovatnu haljinu, da bi potom izradile čitavu kolekciju ovih neverovatnih haljina. Pitate se u čemu je caka, a mi vam otkrivamo da je reč o haljini koja sadrži specijalna vlakna (Lirex) opremljena senzorima koji uz pomoć Intel aplikacija i metalnih vlakana utiču na „rad“ leptira.

Međutim, sestre Ezra i Tuba ovde neće stati, i već su u pregovorima za pravljenje haljina koje će uz pomoć kinetičke energije i 3D štampača menjati svoju boju.

Leptir haljina - spoj tehnologije i modeOtvori galeriju
Calvin Klein kampanja SS16 Calvin Klein: Nova kampanja sa mnogo poznatih lica cover Otkopano blago sa buvljaka: Cipele na štiklu Nedelja mode u svetu Metropole u vreme najvećeg modnog praznika tumblr_inline_o0v0imalL31ty855k_1280 Venčanice od papira: Kratkotrajno zadovoljstvo za dugi brak · ·