Čaj koji menja boju
U VAZDUHU · urban flash

Priprema čaja obično nije nikakva posebna nauka, niti vas može previše zabaviti, vrelom vodom prelijete kesicu ili nekoliko osušenih biljaka, sačekte nekoliko minuta, procedite biljke i čaj je spreman za konzumiranje. U slučaju jedne azijske biljke, stvari nisu ovako jednostavne, a najviše je za to kriva njena boja, jer kada pijete čaj od Clitorie ternatee, onda ćete najverovatnije piti čaj koji će vremenom menjati svoju boju…

Ova biljka se preporučuje ljudima kojima je potrebno da pojačaju svoje memorijske sposobnosti, koristi se protiv stresa i upalnih procesa. U ayurvedskoj medicini cvetovi ove biljke vekovima se pripremaju u obliku čaja kao lek protiv epilepsije.

Kako je čaj od cvetova Clitorie ternatee modro plave boje, a njegova se boja u zavisnosti od toga hoćete li u čaj dodati med, limun ili neku drugu supstancu menja, nalazimo da je veoma zanimljivo posmatrati izvesnu PH osetljivost ovog napitka, koja kao u kakvom mađioničarskom triku sasvim može da vam privuče pažnju.

Clitoria ternatea - lekovita biljka veoma popularna u AzijiOtvori galeriju

Ukoliko imate problema sa anksioznošću ili stresom. Ako vam je potrebno da se opustite i relaksirate na sasvim prirodan način, pokušajte da u prodavnicama zdrave hrane pronađete suvo cveće plave boje koje pripada osetljivoj biljnoj lepotici latinskog imena Clitoria ternate. U slučaju da planirate da ispitujete domete i trikove kada je ova biljka u pitanju, pokušajte da joj dodajete cvet hibiskusa ili đumbir, na primer.

6 neobičnih poslastica za ljubitelje kafe 6 neobičnih poslastica za ljubitelje kafe Sophia Loren i Dolce & Gabbana - novi parfem o kojem se mašta Sophia Loren u reklami za novi parfem modne kuće Dolce & Gabbana – pogledajte video Kosa kao umetnost Kako da vaša kosa postane deo klasične umetnosti Winnie The Pooh i Oskar I Vini Pu ima „oskarovske“ ambicije · ·