cakuim pakum 1
PULS GRADA · shopping

Cakum pakum je online prodavnica koja pomaže u osmišljavanju poklona za određene prilike. Unikatni pokloni realizuju se na osnovu želja naručioca, a moguće je dobiti i samo predlog- šta kome pokoniti u određenoj prilici, ili sopstveni poklon predati u ruke timu koji će ga originalno i maštovito upakovati.

Cakum pakum je porodični posao koji su pokrenule tetka i sestričina, Milica i Marija, 2008. godine. Na ideju su došle slučajno, nakon što su godinama pomagale prijateljima da izaberu određeni poklon. Svoj dar su otkrile i kada su, jednom prilikom, osmislile maštovit i sadržajan poklon za venčanje prijatelja. Usledilo je pokretanje sajta www.cakumpakum.rs , i početak posla koji je do sada mnogima olakšao i ulepšao život.

Na sajtu se nalazi upitnik koji popunjava poručilac poklona. Podaci se najpre sistematizuju, a zatim se formiraju predlozi poklona, u okviru definisanog budžeta. Kada se poručilac odluči za jedan od nekoliko ponuđenih predloga, sledi nabavka poklona, i dodavanje raznih detalja u skladu sa temom i načinom pakovanja.

Sadržaj poklona, navodi CP tim , na prvom mestu zavisi od povoda darovanja, a potom i od odnosa davaoca i primaoca.

– Poklonu treba posvetiti pažnju i vreme. Uvek možemo da svratimo u prvu prodavnicu po piće ili čokoladu, ili u cvećaru po cveće, ali pokloni od srca uvek moraju imati ličnu notu, nezavisno od prilike.

Ovaj tim ističe i da uspeh poklona uvek zavisi od toga koliko poručilac dobro poznaje osobu koju daruje, i koliko zaista želi da njegov poklon bude poseban, lični i tematski.

– Ako je na primer tema čokolada, a poklon dobija dama onda će, osim pažljivo biranih čokolada, poklon sadržati i knjigu o čokoladi sa receptima, neki od kozmetičkih proizvoda na bazi čokolade, sveću sa mirisom čokolade, liker ili kafu tog ukusa itd.

Na CP sajtu možete naći i pravila kad se šta i kome poklanja, kao i ideje kako iskombinovati različite stvari u jednom zanimljivom  poklonu. Tako osobi koja voli koktele možete pokloniti knjigu o koktelima, ali i šejker, čaše i sastojke za jedan koktel, a ljubitelju sporta i piva – više različitih vrsta piva, ulaznice za utakmicu i dres omiljenog kluba.

Bride Weekend Drugi Wannabe Bride Vikend muške lacoste 11490din Obuća za proleće: Kvalitet i udobnost pre svega Bahnhofstrasse 10 najboljih svetskih ulica za šoping Asics Gel Lyte U sportskom stilu: Nova kolekcija za aktivan život