pagecover
PULS GRADA · gastro

Mesto koji smo upoznali, prepoznali i zavoleli kao tradicionalni napolitanski restoran – pizzeria, a koje svoj kvalitet potvrđuje sertifikatom Associazione Pizzaiuoli Napoletani kao i plaketom Ospitalita Italiana za originalan italijanski restoran, od ove jeseni donosi nam i novi koncept pizza sharing, na novoj, neobičnoj lokaciji.

Trattoria Campania svakako je pionir Pizze Napoletane na ovim prostorima, a zahvaljujući njihovom entuzijazmu u proteklim godinama imali smo ekskluzivnu priliku da vidimo na delu čak četiri svetska prvaka Maestri Pizzaiuoli: Saverio Ciampi, Marco Amoriello, Leo Michele i Valentino Libro, koji su doprineli razvoju i unapređenju njihovih magičnih pizza.

Sa ciljem dalje promocije i edukacije i stalnih i budućih gostiju u pogledu prepoznavanja i uživanja u sjajnim proizvodima regije Campania, po kojoj restoran nosi ime, ovih dana se očekuje sasvim nov korak. Novi pizza sharing koncept prvi put će biti predstavljen u Beogradskom marketu na Dorćolu, s idejom da na interesantan i moderan način približi Pizzu Napoletanu i druga jela po pristupačnim cenama.

Pored pizze, na meniju će biti i originalna Pasta Artiginale zapečena takođe u peći na drva, s najkvalitetnijim sastojcima kao što je Mozzarella di Bufala D.O.P, San Marzano paradajz, ekstra devičanska maslinova ulja poput Colline Salernitane i Cileto.

Nov i zanimljiv koncept koji ovaj gastromarket pruža idealna je prilika da šerujete jedinstven doživljaj autentične kuhinje s italijanskog juga u srcu Beograda.


Čiken McNagets Kako se prave Mekovi pileći kroketi? Fotografija 11 Capsoul: Kafe i čajevi napravljeni po ukusu vaše duše 44932959_368178903723430_8910400759292493824_n Kiflica: Za sve prilike Berlin_Currywurst_Konnopkes_Imbiss Kulinarska Nemačka: Ukusne đakonije iz bakine kuhinje · · · ·