Slavni iz vizure Carine Roitfeld i Jeana-Paula Goudea
PULS GRADA · moda

Da ikona prevazilazi pojam vremena, kako je svojevremeno rekla Liz Taylor, potvrđuju fotografije koje su za septembarsko izdanje magazina Harper’s Bazaar uradili modni stvaraoci Carine Roitfeld i Jean-Paul Goude.

Poigravajući se pojmom ikone i različitim vremenima u kojima su one živele, Carine Roitfeld, bivša glavna urednica francuskog Voguea i Jean-Paul Goude, umetnički direktor časopisa Esquire i tvorac čuvenog imidža Grace Jones, odlučili su da za poznati modni časopis naprave seriju fotografija koja će zasigurno oduševiti sve ljubitelje vizuelne umetnosti i mode.

Katy Perry, Mariah Carey i Oprah Winfrey se svakako mogu smatrati ikonama današnjeg vremena, a u rukama i mašti kreativnih umetnika, ove dame se mogu dovesti u vezu sa nekim drugim ikonama, iz drugih vremena koje su sigurno inspirisale jednako uspešno i dobro, baš kao što to danas čine ove.

Ako se neko razume u modu i inspiraciju drugih ljudi kroz vizuelne sadržaje, onda su to svakako Carine Roitfeld i Jean-Paul Goude, ona kao neko ko je prešao dug put od modela i zaštitnog lica za brendove poput Chanela, Gucci-a i Calvina Kleina, do glavne urednice francuskog Voguea, a Goude, kao hodajuća ikona stila i vizuelnog izraza, od nezaboravnih početaka tokom saradnje sa Grace Jones, kojoj ne samo da je osmišljavao stil, već joj je radio scenske nastupe i omote albuma, pa sve do danas, kada je sa Kim Kardashian, za izdanje časopisa Paper magazine osmislio i fotografisao naslovnicu koja je umalo „rasturila“ internet. Ako još uvek pokušavate da se setite o čemu se radi, evo male pomoći – Kim je gola, njeno telo je nauljeno, nosi satenske rukavice, i taj post je na sajtu Paper magazinea imao 15.9 miliona pregleda tokom samo jednog dana.

Čini se da će septembarsko izdanje Harper’s Bazaara biti prava poslastica, ali i dobar poslovni potez, a kako i ne bi kada se na tako malom prostoru sretne toliko ikona!

Jessica Chastain kao Jovanka OrleankaOtvori galeriju
1131917 Kako su starke postale deo popularne kulture Poznate dame u jednodelnim kupaćim kostimima Poznate dame u jednodelnim kupaćim kostimima Venčanja poznatih Nezaboravna venčanja slavnih parova Trendovi iz 90-ih Najgori modni trendovi iz 90-ih · ·