Pogled na Gramvusu ostrvo Krit
PULS GRADA · destinacija

Kad biste zaplovili vodama Mediterana uz zastajanje na obalama Španije, Italije, grčkih ostrva i Turske, uživali biste u pravim prirodnim lepotama, osetili najdivnije primorske ukuse i kupali biste se na najlepšim plažama mora koje spaja Evropu i Aziju. Sredozemno more (Mediteran) čuva mnoštvo lepota koje bi definitivno trebalo upisati u svoj turistički dnevnik, a da bismo vas uverili u to, povešćemo vas na kratko krstarenje mediteranskim bojama, ukusima i mirisima.

ŠPANIJA

Zemlja u kojoj ćete uživati u gostoprimstvu i osmesima dugogodišnjih ugostitelja. Nestvarna arhitektura koja dominira Barselonom, učiniće da se osećate kao da šetate velikim otvorenim muzejom. Prelepe plaže nižu se na obali severno i južno od Barselone, a ostrvu Majorka svakako ne manjka ovakvih predela. Ukus sangrije, miris ćurosa i zvuk flamenka suvenir je koji će vam zauvek ostati iz Španije.

Ostrvo Majorka zbog jedinstvenog sklada bistrog mora, skrivenih laguna, borovih šuma, palmi i planinskih venaca.

Kosta Dorada „Zlatna obala“ južno od Barselone. Zato što ima prelepe peščane plaže, prijatnu klimu, a u njenoj blizini se nalazi i najveći adrenalinski park u Evropi – PortAventura. Kosta Brava je deo obale severno od Barselone, sačuvao je šarm i lepotu starih luka i ribarskih naselja, poznatih po opuštenoj lokalnoj atmosferi i bogatoj gastronomskoj ponudi.

ITALIJA

Volimo da je zovemo „elegantni predstavnik Mediterana“, jer nas njena istorija, kultura i prirodni ambijent u to neprestano ubeđuju. Za ljubitelje potpunog užitka, koji žele da opuste i telo i dušu uz miris mora, italijansko primorje prava je destinacija. Svoje leto zasladite sicilijanskim sladoledom (Gelato) ili Tartuffo di Pizzo-om desertom iz Kalabrije.

Sicilija Ako učinite sebi to zadovoljstvo i posetite je, od Sicilijanaca ćete čuti da je posebna i da je ne možete uporediti ni sa jednom drugom zemljom na svetu.

Kalabrija posebna po svojoj prirodi i tirkiznom moru koje je okružuje, zauzima sam špic „italijanske čizme“. Sa rta Kapo Vatikano možete videti predele koji oduzimaju dah, a Ređo di Kalabrija je grad za čiju se promenadu kaže da je „najlepši kilometar u Italiji“.

GRČKA

Harmonija plavo-belih tonova i beskrajno morsko plavetnilo, zajednički je element svih grčkih destinacija.

Krf Ako pitate posetioce s ovih prostora, reći će vam da je odlazak na Krf više od obilaska ostrva, pa ga nikako ne bi trebalo zaobići.

Rodos Položaj i istorija odredili su ambijent u kome ćete sigurno uživati ako posetite ovo ostrvo zavodljivi mediteranski duh prožet ostacima Orijenta. Predivan stari grad i nepregledno duge plaže, svevremeni su aduti Rodosa.

Samos Još uvek ne previše poznato ostrvo za naše turiste, rodno mesto Pitagore, diči se bujnom vegetacijom i slatkastim vinima koja se ovde vekovima prave.

Zakintos Iako je sinonim za nezaboravan provod mladih, Zakintos je ostrvo i za sve zaljubljenike u istraživanje nestvarne prirode i prelepih plaža.

Krit Omiljena destinacija avanturista i hedonista. Najsunčanije je grčko ostrvo, svojom veličinom i lepotom traži da mu se vraćate.

Skijatos 66 plaža na svega 50 km2  više je nego dovoljan razlog da posetite ostrvo koje nosi titulu mondenskog predstavnika grčke obale.

TURSKA

Luksuz, raskoš, besprekorni hotelski kompleksi, mistika Orijenta to je ono što karakteriše tursku rivijeru. Duge peščane plaže nalaze se u antalijskoj regiji, dok je intimniji ambijent s povučenim mirnim uvalama garantovan u mestima egejske regije.

01_16_cover Budva: Jedinstveno mesto za odmor kuba Gran Hotel Kempinski Manzana La Habana: Prvi hotel sa pet zvezdica na Kubi Tbilisi noću_cover Gruzija: Zemlja hiljadu specifičnosti spa Sayanna Wellness: Najluksuzniji spa na svetu · · · · · · ·