Čarobni svet Diskoteke 54
fotografija

U sumrak bi se ispred diskoteke sakupljao mlad i blistav svet, i samo poznati ili oni sa dobrim vezama u društvu mogli su da zakorače u čarobni svet Diskoteke 54. Na ulici bi ostajalo mnogo onih koji nikada neće zakoračiti u prostor koji je po mnogo čemu ostao kultni do dana današnjeg, a o svojim iskustvima u čuvenoj diskoteci, priča Tim Papageorge – proslavljeni njujorški fotograf.

Već su poznate priče kako su od studija za emitovanje običnog TV programa ljudi na Menhetnu dobili istorijski fenomen, a ne plesnu salu, a poznati širom sveta bili su rado viđeni gosti na ovom mestu – razvrata, izobilja, bluda i dobre zabave. Papageorge će uskoro objaviti knjigu sećanja, zajedno sa fotografijama koje je uradio boraveći svake noći u čuvenoj diskoteci. On tvrdi da je počevši od enterijera sve bilo veoma zanimljivo, jer bi svake večeri goste očekivao drugačiji enterijer, a raspon je varirao od pećine do harema.

Jedna od najčuvenijih Papageorgeovih fotografija dame u ekstaziOtvori galeriju

– Od prvog trena provedenog u Diskoteci 54 lepota njenih gostiju i njihovo zadovoljstvo koje je bukvalno isijavalo navodilo me je da pravim fotografije na kojima će oni biti moje centralne figure. Uvek sam se nadao da moji radovi mogu biti shvaćeni manje kao deo neke reportaže ili novinskog isečka, a više kao vizuelna poezija, nastala u posebnom trenutku koji je zaista nemoguće ponoviti, kaže autor knjige Tod Papageorge.

Frida Kalo slike iz detinjstva Frida Kalo – slike iz detinjstva Skejtbord u kuhinji Skejtbord u kuhinji Ruske zatvorske tetovaže Ruske zatvorske tetovaže dekodirane Bliznakinje sa Islanda Bliznakinje sa Islanda · · · ·