sg
KULTURA · film/TV

Moguće je da uspeh serije „Seks i grad“ leži u tome što su situacije kroz koje prolaze Keri, Miranda, Šarlot i Samanta slične onima kroz koje je svaka žena morala proći. Bar sa nekom od tih situacija se morala susresti tokom života.

Pisali smo do sada o tome zašto je Miranda carica (videti ovde) i zabavljali se razmišljajući o čemu nas je to Keri Bredšo lagala (videti ovde). U ovom tekstu ćemo se baviti onim čemu nas je serija Seks i grad generalno naučila.

1. Uvek recite šta mislite

Serija se zaista bavi time- kako prolaze žene koje imaju svoje mišljenje i da li je bolje iskazivati ga ili ne. Seks i grad nas je naučio jednoj stvari- ako imate svoje mišljenje, iskažite ga. Nemojte povlađivati prijateljicama, partneru, nepoznatim ljudima. Da, možda će biti teže, ali vi imate mišljenje i imate pravo da ga iskažete.

2. Iz prve stvari donekle proizilazi druga- dobro je što si posebna. Sve četiri junakinje serije su drugačije, posebne. Svaka je na svoj način snažna, jedinstvena. Ne uklapa se stopostotno u društvene okvire.

3. Seks nije tabu tema.

Da, žene i seks i društveni pogled na to. Nije baš da nije tabu. Ali, ako je seks prirodan za muškarce onda je i za žene. Možda najveća zasluga ove serije leži u tome što je ženama pokazala da je seks prirodan deo života. Ma šta društvo govorilo i kako god predstavljalo žene koje uživaju u seksu i pričaju o njemu.

4. Savršen muškarac je u tvojoj glavi.

Postoji pravi ali ne i idealni. Ovo je bitna razlika na koju nam je serija ukazala.
5. Veoma bitna stvar za sve žene koje su gledale i i dalje gledaju Seks i grad jeste ta što su ovde naučile da nikada ne smeju da zaborave da brinu o sebi. Nema stavljanja muškarca ili veze isperd sopstvenih težnji i želja. Bolje je biti sama i iskrena nego u neiskrenoj vezi.

6. Veoma je bitno da budete nezavisne.Ne mora muškarac da bude taj koji će vas učiniti srećnom. Pogledajte svoj posao, svoj hobi, svoje prijateljice. U svemu tome uživajte. Naravno da je super kada je tu osoba koju volite, ali nije vam potrebna da biste bile potpune. Vi ste kompletna osoba čak i kada ste „singl“.


film BBC preporučio nekoliko novih filmova zu Šta smo naučili o stilu zahvaljujući seriji „South Park“ Balkanima 13. Evropski festival animiranog filma „Balkanima“ Novi filmovi u bioskopu U bioskopskom mraku – septembarska filmska ponuda ·