trka robota
PULS GRADA · aktuelno

Centar za promociju nauke i ove godine obeležiće nacionalni Dan nauke, 10. jul. Tim povodom organizuju se dva događaja: u 12 časova, u Rektoratu Univerziteta u Beogradu dodeliće se priznanja dobitnicima finansijske podrške za projekte promocije nauke u okviru Javnog poziva, a u Mejkers spejsu u Naučnom klubu Beograd organizuju se trke robota.

Osmu godinu zaredom, Centar za promociju nauke obeležava nacionalni Dan nauke. U Svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Beogradu, u utorak, 10. jula, u 12 časova, tim povodom dodeljuju se priznanja organizacijama i pojedincima koji su učešćem na Javnom pozivu za finansiranje projekata promocije nauke predstavili originalne ideje i koji će tokom naredne godine razvijati svoje projekte.

Svečanoj dodeli prisustvovaće ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i rektor Univerziteta u Beogradu dr Vladimir Bumbaširević, a prisutnima će se obratiti i v.d. direktora Centra za promociju nauke dr Marko Krstić.

Od 14 časova pa do večernjih sati, Centar za promociju nauke otvara vrata Mejkers spejsa u okviru Naučnog kluba Beograd, u ulici Kralja Petra 46,  gde će se beogradski mejkeri, ali i drugi gosti takmičiti u inženjerskoj trci – Robot maratonu. U 17 časova počinje trka robota, kada će ekipe koje su konstruisale, programirale i podesile svoja robotska vozila učestvovati u trci za brojne zanimljive nagrade.

Na istoj adresi, ali u susednoj radionici, za nešto mlađe biće organizovane konstruktorske igre. U ovoj otvorenoj radionici, od osnovnih materijala poput drvenih letvica, štipaljki, lepka, gumica, i drugih pomagala, učesnici će konstruisati svoje mašine – vozila, katapult, kule, avione…

sweet-art-museum Novi muzej u Lisabonu je pravi raj za sladokusce collage Di-džejevi koji imaju diplome prestižnih fakulteta Uniqa i vaterpolo Novi promoteri Uniqa osiguranja Vanessa-Paradis-jeune-mariee-radieuse-avec-Lily-Rose-et-Penelope-Cruz-au-defile-Chanel-Couture Lepotice na reviji modne kuće Šanel u Parizu · · ·