godisnja-doba
KULTURA · fotografija

Da li ste nekad tokom leta bili toliko puni energije da ste pomislili da biste najradije preskočili spavanje sve dok ne stigne zima i ponovo dođe vreme da se ušuškate ispod ćebeta i čuvate snagu za proleće? Promena godišnjih doba ne ostavlja posledice samo na prirodu, već utiče i na naš način života, navike i raspoloženje.

Svako godišnje doba dolazi sa svojim bojama koje otkrivaju novu transformaciju našeg prirodnog okruženja koje nas uvek podseća da stvari na našoj planeti imaju svoj početak i kraj. Australijska kompanija Budget Direct je pronašla način da ovaj fenomen prikaže na slikama iz svoje nove kolekcije. Naime, oni su angažovali fotografa koji je dobio zadatak da svojim aparatom zabeleži četiri godišnja doba na osam različitih lokacija u svetu i kasnije od dobijenih fotografija napravi efektan kolaž. On je, između ostalog, posetio Central park u Njujorku, vinograde u Čileu i hram Vitala u Indiji, a kako su ispali njegovi kolaži koji prikazuju ove znamenitosti tokom četiri godišnja doba, možete videti u našoj galeriji.

Betesda terasa u NjujorkuOtvori galeriju
pjimage - 2019-07-10T111704.826 Nova fotografija Habla: Dokaz da je svemir veličanstven deca-dijeta Fascinantne fotografije koje otkrivaju šta deca jedu u različitim zemljama sveta cover www.nssmag.com Sjaj i beda pop-kulture na fotografijama Dejvida Lašapela Centralni deo galaksije Mlečni put NASA je za javnost otvorila svoju arhivu neverovatnih fotografija iz svemira · ·