Rune Velta u Bišofshofenu
PULS GRADA · sport&rekreacija

Nova godina su jelka, pokloni, doček na trgu, vatromet, ali i uživanje ispred naših malih ekrana TV prijemnika gledajući specijalni novogodišnji filmski i zabavni program. Neizostavne televizijske stavke u ovom periodu su: slušanje valcera iz Bečke filharmonije 1. januara i naravno, gledanje takmičenja u ski skokovima, tzv. „Četiri skakaonice“.

Sezona u ski skokovima traje od novembra do marta, ali ono na šta su skijaši prevashodno skoncentrisani, su četiri novogodišnja takmičenja, poznatija kao „Četiri skakaonice“. Lokacije na kojima se održavaju ovi praznici zimskog sporta su: Obersdorf (29. decembra) i Garmiš-Partenkirhen (1. januara) u Nemačkoj i Insbruk (3. januara) i Bišofshofen (6. januara) u Austriji. Prva stanica na turneji u Obersdorfu je već prošla, a kao pobednik je izašao nemački skijaš Zeverin Frojnd, koji je trijumf ostvario zahvaljujući skokovima od 126 i 137.5 metara.

Dok željno ičekujemo i ostala tri takmičenja, možemo da uživamo u ovim sjajnim slikama skijaša na poznatim skakonicama koje su napravili neki od najboljih sportskih fotografa.

Anders Fanemel u ObersdorfuOtvori galeriju
Beogradska zima Beogradska zima: Klizalište na Trgu Nikole Pašića cover1 Top 10: Najbolje plaćeni fudbaleri Modeli kao uzori za vežbanje Ako vam je potrebna motivacija za vežbanje adidas i Džejms Harden u filmu "Creators Never Follow" adidas i Džejms Harden u filmu „Creators Never Follow“