Chanel
PULS GRADA · moda

„Couture“ revije najpoznatijih francuskih modnih kuća, Chanel i Dior, očekuju se svake godine sa nestrpljenjem. Ne samo zato što će postaviti standarde za predstojeće modne sezone, već i zato što su spektakli same po sebi na kojima je čast učestvovati kao maneken ili prisustvovati kao poznata ličnost.

Chanel

Kako Karl Lagerfeld zapoveda, ove zime nosićemo jednostavne i jednobojne komade, u skladu sa aktuelnim minimalističkim trendom (koliko god to Chanel sa svojim biserima može), uz tek nekoliko manje ili više diskretnih detalja i japanke (?). Pripremite se na mnogo tvida, zimske bermude i venčanice. Izrazitu ženstvenost u ovoj kolekciji, Chanel je osvežio dečačkim pankerskim frizurama i kapicama.

Pistom je prošetala i Kardashian sestra manekenka, Kendall Jenner, a u prvom redu sedela je naravno Anna Wintour zajedno sa Jaredom Letom i Kristen Stewart.

Chanel CoutureOtvori galeriju

Dior

Raf Simons, sa druge strane, odlučio je da ovogodišnja Dior Couture revija bude nosiva, praktična i prilagođena modernoj ženi, što se pomalo kosi sa pravilima visoke mode, pa smo mogli videti kombinezone i svedene pantalone. Međutim, kada su haljine u pitanju kao inspiracija poslužila francuska dvorska moda u doba Marije Antoanete. Bela i crna su bile dominantne boje uz samo par nenametljivih ornamenata, bez ikakvih asesoara i uz prirodnu šminku i frizure, a salu je pored ukrašavalo 150 000 belih orhideja.

Anna Wintour je i na ovoj reviji imala rezervisano mesto u prvom redu, baš kao i Charlize Theron i Marion Coillard. Srećom, Rihanna nije prisustvovala ovaj put.

Christian Dior Couture crna haljina kolekcija jesen-zima 2014-2015Otvori galeriju
Kako se nekad putovalo sa stilom Kako se nekad putovalo sa stilom Dree Hemingway za Liu Jo Dree Hemingway – novo zaštitno lice brenda Liu Jo 10 najboljih parfema za muškarce 10 najboljih parfema za muškarce Mulberry jesenja kolekcija Mulberry i Cara Delevingne u jesenjoj kolekciji ·